Wout Sleurink
Wout Sleurink

Interimtrainer Wout Sleurink richt zich met Asv Dronten op top 3: „Gewoon een goede selectie”

Sport

DRONTEN - Interimtrainer Wout Sleurink van Asv Dronten hoopt dat Yordi Schols en Dirk van Driest binnenkort volledig hersteld zijn van hun blessures. Daarnaast is de wens dat Dylan van der Stoel en Chris van Maanen aansluiten bij de hoofdmacht. Met die vier mannen erbij denkt hij dat de selectie breed en sterk genoeg is voor een plaats in de top drie van de tweede klasse.

Na het opstappen van Wim Schaap zat Sleurink zaterdag in Nunspeet voor ’t eerst op de bank. Hij zag zijn ploeg met 1-3 winnen door goals van Jodi de Boer (penalty), Dylan van der Stoel en Kelson Raven.

Wout Sleurink (55) woont in Zeewolde en was in het verleden vier jaar trainer bij Reaal Dronten, drie jaar bij Elburger SC en anderhalf jaar bij BAS. Het is de tweede keer dat hij als interimtrainer bij Asv Dronten instapt. Enkele jaren geleden voorkwam hij samen met assistent Patrick Posthuma degradatie uit de tweede klasse na het vertrek van Lucas Hoekman.

Kun je vertellen hoe het contact met Asv Dronten is verlopen?
Wout Sleurink: „Dinsdagmiddag werd ik gebeld met de mededeling dat zondag de trainer had opgezegd. Ze vertelden dat ik één van de opties was voor volgend seizoen en vroegen of ik tijd en zin had.”

Moest je daar lang over nadenken?
„Jazeker, want met het werk moest ik wat dingen regelen en ik had wat voetbaltripjes gepland voor de komende maanden. Maar na een dag nadenken heb ik besloten het te doen.”

Wat zijn daarbij jouw overwegingen geweest?
„Asv Dronten is mijn club. Ik heb er tien jaar in het eerste gevoetbald en ik heb er de A1 en eventjes het eerste getraind. Ik ken de helft van de groep, ik ken de begeleiders.”

Je had je via Twitter al uitgelaten over het vertrek van de vorige trainer. Sta je nog achter die uitspraak?
„Ja. De manier waarop hij weg is gegaan vind ik niet netjes. Hij wist waar hij aan begon. In december heeft hij aangegeven dat hij niet wilde verlengen. Dat kan, maar om dan na een trainingskamp de boel in de steek te laten, dat vind ik niet goed.”

Heb jij contact met Wim Schaap gehad voordat je ‘ja’ hebt gezegd?
„Nee, helemaal niet. Ik heb alleen gebeld met de leider en een paar spelers om te vragen wat er mis is gegaan. Op basis daarvan heb ik gezegd: ik wil er wel in stappen.”

Hebben die leider en spelers gezegd wat er aan de hand was?
„Een krappe selectie, dat is wat er aan de hand is. Daar wil je mee dealen of niet. Ik ken de vereniging en weet dat er genoeg talentvolle A’s en andere spelers zijn die misschien kunnen aansluiten.”

Wat voor ploeg heb je aangetroffen, hoe was de sfeer?
„De sfeer is gewoon goed. Het zijn allemaal gedreven jongens. Het zijn jonge jongens die vrijwel allemaal uit Dronten komen. Het is niet een gelaten groep. Alleen… Frank Damman en Martijn Timmer zijn de rest van het jaar geblesseerd. Maar Yordi Schols heeft zaterdag weer een helft meegedaan en we hopen dat Dirk van Driest over een paar weken weer kan spelen. Als verder iedereen fit is en iedereen blijft fit, dan heb je gewoon een goede selectie en kunnen we echt met de bovenste drie meedoen.”

Heb je inmiddels zaken veranderd?
„Nee, dat zijn alleen maar kleine dingen. De eerste week ga ik inventariseren en daarna gaan we hier en daar misschien wat posities veranderen. Dat is het dan.”

Toch zagen we in de selectie voor de oefenwedstrijd tegen VV Nunspeet wat nieuwe namen…
„Ik heb Dylan van der Stoel van de A1 er bij gehaald. Van die jongen ben ik gecharmeerd en we gaan kijken of die er het hele jaar bij kan blijven. Een tweede optie kan Chris van Maanen zijn. Die heeft zaterdag twintig minuten meegedaan en die moet er nog even over nadenken.”

Jullie wonnen met 1-3 van een eersteklasser. Hoe ging het?
„Wel aardig. We moeten aan elkaar wennen en we verwachtten een lastige wedstrijd. Maar in de eerste helft waren we sterker dan Nunspeet en bij rust stond het 0-2. Daarna hebben we er in één keer vier A’s in gezet, dus dan weet je dat je wat inlevert. Ze kwamen inderdaad op 1-2, maar de laatste twintig minuten waren we weer de betere ploeg. Dus al met al een verrassend goede eerste wedstrijd.”

Onder de vorige trainer werd de ene na de andere oefenwedstrijd geschrapt. En nu wordt er opeens een extra wedstrijd ingepland, dinsdag tegen DOS Kampen. Hoe kan dat?
„Bij de afgelaste oefenwedstrijden speelde mee dat ook het tweede en A1 speelden. Zaterdag hebben we A1 er uit moeten gooien, zodat wij konden spelen. Dat kon vorige week niet.”

Wat zijn je doelstellingen voor de rest van het seizoen?
„We gaan voor een periodetitel.”

Kun je na een klein weekje al zeggen hoe realistisch dat is?
„Dat lijkt me heel realistisch. Een maand geleden stond Dronten nog tweede of derde. Als je tweede of derde wordt heb je eigenlijk altijd een periode. Daar staan we zes punten op achter, dus waarom zou dat niet kunnen?”

Sta jij ook open voor het trainerschap volgend seizoen?
„Nee-nee-nee, dit is echt voor deze paar maanden. Ik moet best wat dingen regelen met mijn werk. Er moet veel geschoven worden en dat kàn allemaal, maar het is echt voor een paar maanden.”

Op Twitter had je de nieuwe trainer al bekendgemaakt: Patrick Posthuma.
„Nee, ik had alleen aangegeven dat ik vind dat Patrick het moet gaan doen. Ik sta er helemaal achter als Patrick het zou gaan doen.”