Remco Drenth
Remco Drenth ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Reaal Dronten geeft tegen hekkensluiter 2x een voorsprong weg: „Je doet het jezelf aan…”

KAMPEN - Reaal Dronten komt bij hekkensluiter VV Kampen in beide helften op voorsprong. Beide keren maken de Drontenaren zich daarna sappel om van-alles-en-nog-wat. Een logische 3-2 nederlaag is het gevolg.

Aanvoerder Remco Drenth is meteen na het laatste fluitsignaal knap chagrijnig. „Het was een totale wanvertoning van onze kant. We laten ons door de scheidsrechter helemaal gek maken. Dan voetbal je tegen 12 of 13 man en dan wordt het erg lastig.”

Heer en meester

Reaal is in het eerste half uur heer en meester. Van alle kansen wordt er eentje benut: door Giovanni Wegman in de tiende minuut. In het laatste kwartier houden de gasten zich bezig met allerlei randzaken en vlak voor rust maakt Kampen gelijk uit een fraaie vrije trap.

Na de pauze komt Reaal aarzelend op gang. Toch komen er opnieuw kansen. Danny Mol schiet op de paal en scoort even later de 1-2 na knap voorbereidend werk van Jeffrey van den Brakel. De scheidsrechter negeert vervolgens het vlagsignaal van de Reaal-grensrechter en Kampen komt voor de tweede keer op gelijke hoogte.

Kort daarna jagen de Kampenaren de bal na een corner vanaf 25 minuten strak in de bovenhoek: 3-2. Reaal Dronten probeert van alles en de 16-jarige invaller Jelle Zaal is met een mooi schot dichtbij de gelijkmaker. Het blijft echter 3-2.

Geleuter met die scheids

Reaal kan alleen zichzelf verwijten maken, concludeert Remco Drenth: „Het veld is dramatisch en het loopt niet, je komt niet lekker in de wedstrijd. Toch moet je eigenlijk op 3- of 4-0 komen. Maar we maken het niet af en dan ga je anders voetballen dan we gewend zijn. Als je dan ook dat geleuter met die scheids erbij krijgt, dan doe je het jezelf aan…”