Evi Falkena (rechts) op het podium in Kraggenurg.
Evi Falkena (rechts) op het podium in Kraggenurg. eigen foto

Hardlopers Evi Falkena en Jaap Zoon allebei derde bij NK cross in Kraggenburg

KRAGGENBURG - Twee atleten van Flevo Delta uit Dronten zijn vandaag derde geworden bij de Nederlandse kampioenschappen cross voor C-junioren. Bij de meisjes was het brons voor Evi Falkena en bij de jongens voor Jaap Zoon.

Jaap Zoon moest Niels Laros van Scorpio uit Oosterhout en Juan Zijderlaan van Atverni uit Nieuwegein voor zich dulden. Hij eindigde op 19 seconden van de winnaar.

Bij de meisjes finishten twee atleten van Triathlon uit Amersfoort op de plaatsen Ć©Ć©n en twee: Jikke van der Ploeg en Emma Landman. Evi Falkena, het Sporttalent van het Jaar bij de meisjes in de gemeente Dronten, moest tien seconden toegeven op de winnares.

Eviā€™s vader Murk Falkena eindigde zaterdag als veertiende in zijn veteranencategorie. Kjell de Groot werd zeventiende bij de mannen onder 20 jaar en Thijs Zoon werd in deze race dertigste.

Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 1 uur geleden