Kevin van der Vlag (Asv Dronten)
Kevin van der Vlag (Asv Dronten) ©maartenheijenk.nl

Kevin van der Vlag wordt vandaag 27 jaar en mag dus niet trainen: „Onzin!”

Sport

DRONTEN - Eén dag voor zijn 27ste verjaardag wist Kevin van der Vlag niet wat hij hoorde. Mark Rutte maakte gisteren bekend dat het eerste elftal van Asv Dronten vanaf volgende week weer als team mag trainen. Behalve… de spelers vanaf 27 jaar.

Je bent vandaag jarig. Moeten we je na de persconferentie van gisteren nou wel of niet feliciteren?
Kevin van der Vlag: „Ik begrijp wat je bedoelt. Het is heel apart. Maar je mag me wel feliciteren hoor.”

Oké, van harte! Maar wat vind je van deze maatregel?
„Onzin! Met de leeftijd van gisteren had ik nog een partij mee mogen doen en vandaag niet. Dat is vreemd. We hebben een selectie van 22 man en er zijn er vier ouder dan 27. Je krijgt straks de situatie dat iedereen partij gaat doen en dat ik met drie anderen iets anders moet gaan doen”

Jij hebt niet het idee dat jij onder een risicogroep valt?
„Nee, zeker niet meer dan iemand van 26. Ik vraag me af wat ze in Den Haag gedacht hebben, toen ze dat bedachten. Als het nou 35 jaar was geweest, dan had ik me er nog ièts bij kunnen voorstellen. Dat zijn de wat oudere spelers, die hebben vaak kinderen en de scholen gaan weer open. Maar 27 is wel een heel random getal. Je zit met z’n allen in een eerste elftal en dan zie ik niet waarom bij de één het risico groter is dan bij de ander.”

Wat deden jullie als elftal tot nu toe en wat gaan jullie straks doen?
„We trainen iedere zaterdag in groepjes van twee. Dan doe je samen met een maatje een parcours met acht of negen verschillende oefeningen. Daar mocht ik gewoon aan meedoen, net als iedereen. Wat we straks gaan doen weet ik nog niet. Het gaat pas op 3 maart in, dus dat horen we nog wel.”

De KNVB heeft vandaag bekendgemaakt dat de competitie niet wordt afgemaakt. Kun je je daar iets bij voorstellen?
„Ja, we hebben vier wedstrijden gespeeld, dus ik begrijp wel dat je de competitie niet geldig kunt verklaren. Het is wel zo dat je in onze competitie vier of vijf ploegen hebt die in de eerste klasse niet zouden misstaan. Daarvan zouden er anders één en of twee zijn gepromoveerd. Als wij daar niet bij hadden gezeten, dan hadden we volgend jaar drie concurrenten gehad in plaats van vijf.”

Wat gaat het volgend seizoen worden met Asv Dronten?
„Wij hebben een mooie groep. Ik geloof dat er twee jongens nog niet hebben toegezegd voor volgend jaar. Niemand wil weg. We hebben het heel goed voor elkaar.”

Heb je er nog wel lol in na een jaar nauwelijks voetballen?
„Jawel hoor. Je mist de wedstrijden en uit het feit dat je het mist blijkt dat je er plezier in hebt. Maar die paar wedstrijdjes in een heel jaar, daarvoor zit natuurlijk niemand op voetbal.”

Vanavond een uitbundig verjaardagsfeest in Nunspeet?
„Nee, we proberen ons netjes aan de regels te houden. De ene dag komt de schoonfamilie, de andere dag mijn ouders.”

Nog veel plagerige appjes van teamgenoten gehad?
„Dat viel wel mee. Het meest vervelende was het appje van de trainer, die vroeg wie van de ‘oudjes’ DeDrontenaar.nl te woord wilde staan. Iedereen vond dat het voor mij het meest treurig was, dus dat ik maar in de krant moest.”


!