Hein Grafhorst
Hein Grafhorst ©maartenheijenk.nl

Minder leden en minder vrijwilligers: „Donkere wolken boven BAS Voetbal”

Sport

BIDDINGHUIZEN - Het bestuur van BAS Voetbal heeft een noodkreet gestuurd naar de leden. Het ledenaantal bij de vereniging loopt terug, evenals het aantal vrijwilligers. De club staat op het punt om wedstrijden af te gelasten omdat er geen scheidsrechters zijn. De kantine kan niet altijd open blijven als zich geen vrijwilligers melden. En het bestuur beklaagt zich over afnemende betrokkenheid van ouders.

„Er is echter een aantal zaken dat ons zeer verontrust”, schrijft voorzitter Hein Grafhorst namens het bestuur, „Zaken die om een oplossing vragen omdat anders ingrijpende maatregelen nodig zijn! De nood is hoog.”

Piept en kraakt

„Helaas moeten wij constateren dat het aantal vrijwilligers bij BAS Voetbal afneemt en dat een steeds kleinere groep vrijwilligers de kar moet trekken”, aldus de brief, „Dit is niet gezond. Het piept en kraakt op een aantal onderdelen.”

Zowel bij de senioren als bij de jeugd neemt het aantal leden af. Bij de senioren staat het bestuur op het punt om het derde elftal uit de competitie te halen: „Een kwalitatief goed BAS 2 staat nadrukkelijk onder druk en daarmee ook de toekomst van BAS 1 als derdeklasser.”

De terugloop bij de jeugd betekent volgens het bestuur dat de continuïteit van de vereniging in gevaar komt. Om deze negatieve spiraal het hoofd te bieden, is een denktank in het leven geroepen.

Verbindende factor

Het bestuur doet verder een klemmend beroep op oud-scheidsrechters, leden en ouders om af en toe een wedstrijdje te fluiten. Ook is er een oproep om kantinediensten te draaien, omdat anders de kantine op zaterdagmiddag deels dicht moet: „En voor iedere voetbalvereniging is juist de kantine een belangrijke verbindende factor.”

„Ik wil ik eenieder die BAS Voetbal een warm hart toe draagt vragen om ons te helpen de problemen te tackelen”, besluit voorzitter Hein Grafhorst, „Alsjeblieft, help BAS Voetbal! Laten wij met z’n allen voorkomen dat drastische maatregelen nodig zijn.”