Reaal-voorzitter Wim Bartelds
Reaal-voorzitter Wim Bartelds eigen foto

Vier voetbalvoorzitters bezorgd over controle in kantines: „Dit is niet haalbaar”

Sport

DRONTEN - De voorzitters van de vier voetbalverenigingen in de gemeente Dronten maken zich zorgen over de gevolgen van de nieuwe coronamaatregelen. Volgens hen is het ondoenlijk voor de kantinevrijwilligers om alle coronatoegangsbewijzen te controleren. Op initiatief van Reaal-voorzitter Wim Bartelds vragen ze een gesprek met burgemeester Jean Paul Gebben.

Vanaf 25 september worden sportverenigingen geacht een coronatoegangsbewijs te controleren voor de bezoekers van de kantine. „Dat is praktisch niet te regelen”, vindt Bartelds. BAS-collega Hein Grafhorst wijst erop dat de verenigingen toch al een vrijwilligerstekort hebben: „Dit is niet haalbaar.”

Veel vrijwilligers

Jan Bollemaat van Asv Dronten stelt dat zijn kantine meerdere ingangen heeft en dat er zeven dagen in de week veel vrijwilligers nodig zijn voor zo’n controle. Bovendien moeten vrijwilligers straks hun clubgenoten de wacht aanzeggen.

De gemeente is verantwoordelijk voor de controle en handhaving en kan in het uiterste geval een kantine sluiten. Anco van der Velde van Swift’64: „We hebben de burgemeester gevraagd om op korte termijn met ons in gesprek te gaan. We willen ons gezamenlijk inzetten maar het moet wel pragmatisch.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 15 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 15 uur geleden