Controle aan de deur bij BAS Voetbal?
Controle aan de deur bij BAS Voetbal? ©maartenheijenk.nl

Voetbalclubs weten nog niet hoe ze zaterdag coronatoegangsbewijzen controleren

Sport

DRONTEN - De voetbalclubs in de gemeente Dronten hebben nog geen reactie ontvangen van de gemeente op hun noodkreet over de controle op coronatoegangsbewijzen. Het ziet ernaar uit dat het gevraagde overleg met de burgemeester niet voor het weekeinde plaatsvindt. Reaal-voorzitter Wim Bartelds verwacht dat de clubs zaterdag alle vier dezelfde lijn trekken.

Zaterdag begint de nieuwe voetbalcompetitie. Het is tevens de dag dat de nieuwe coronamaatregelen ingaan. Verenigingen moeten dan in hun kantines coronatoegangsbewijzen controleren. Asv Dronten, BAS, Reaal en Swift’64 hebben de burgemeester geschreven dat dit onuitvoerbaar is.

Nog geen antwoord

De brief is vorig weekeinde verstuurd. Bartelds meldt desgevraagd dat er nog geen reactie is binnengekomen van de burgemeester. 

Hoe de clubs zaterdag omgaan met de nieuwe regels, kan hij niet zeggen: „Daarover zijn we nog in gesprek. We trekken daar als verenigingen samen in op, want de ene vereniging moet niet iets anders doen dan de ander. Dus wij gaan met elkaar afstemmen hoe we dat voor zaterdag organiseren.”

Noodkreet

!