Voorzitter Allert Everts (re.) met sponsor Avontura.
Voorzitter Allert Everts (re.) met sponsor Avontura. eigen foto

Voorbereidingen voor Kerstloop in Dronten liggen keurig op schema

Sport

DRONTEN - De 32ste editie van de Kerstloop van Dronten wordt ijs en weder dienende op zondag 19 december gehouden. „Als organisatoren doen we er alles aan om het evenement pandemieproof te maken”, zegt voorzitter Allert Everts, „Uiteraard in overleg met alle partijen.”

Er kan ingeschreven worden voor de 5 en 10 kilometer en voor de sterksten de tien Engelse mijlen oftewel ongeveer 16 kilometer. Er kunnen dit jaar maximaal duizend deelnemers meedoen en de inschrijving sluit op 1 december. „Er is helaas geen na-inschrijving mogelijk.”

Kinderen

Op zaterdag 18 december is de loop voor kinderen. Voor de 4- tot 8-jarigen is er een parcours van één kilometer en voor de 9- tot 12-jarigen een route van anderhalve kilometer. De start is bij sponsor Avontura en de finish bij atletiekvereniging Flevo Delta.

„In deze onduidelijke tijden is alles onder voorbehoud”, beseft de organisatie van het hardloopevenement, „Maar één ding is zeker: de Kerstloop in Dronten doet ook voor de 32e keer van zich spreken. Helaas dit keer geen halve marathon, maar voor jong en wordt het weekend voor de Kerst een sportief spektakel.”

De Kerstloop heeft nog wel vrijwilligers nodig. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail.

Kerstloop Dronten