Ross Hendriks - Swift'64
Ross Hendriks - Swift'64 ©maartenheijenk.nl

BAS en Swift’64 met oefenzeges aan de haal, verlies voor Asv Dronten en Reaal

DRONTEN - De vier voetbalclubs uit de gemeente Dronten speelden zaterdag oefenwedstrijden. BAS won in eigen huis met 4-1 van Reaal Dronten, Swift’64 klopte SC Emmeloord met 1-2 en Asv Dronten ging tegen Go Ahead Kampen met 1-3 onderuit.

Asv Dronten kwam tegen het één klasse hoger spelende Go Ahead nog wel op 1-0 door Rihairo Meulens, maar incasseerde daarna drie tegendoelpunten. „Een gratis lesje effectiviteit”, concludeerde trainer Patrick Posthuma, „In de eindfase een onvoldoende gescoord.”

Swift’64 ging op bezoek bij zondag tweedeklasser SC Emmeloord en kwam op voorsprong door een kopbal van Stan van Elp. In de eerste helft domineerde Swift, na rust was Emmeloord sterker. SCE kwam langszij, maar in de negentigste minuut scoorde Ross Hendriks met een geplaatst afstandsschot in de verre hoek de beslissende 1-2.

BAS speelde in eigen huis tegen Reaal Dronten en won met 4-1. Komende zaterdag staat er opnieuw een oefenderby op het programma. Dan speelt Swift’64 thuis tegen Reaal Dronten.