BAS-voorzitter Herman Stegeman.
BAS-voorzitter Herman Stegeman. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Herman Stegeman nieuwe voorzitter BAS Voetbal: „Een frisse wind door de club”

Sport

BIDDINGHUIZEN - De bestuurscrisis bij BAS Voetbal lijkt bezworen. De leden van BAS Voetbal kozen vanmorgen tijdens een digitale vergadering een nieuw bestuur. Herman Stegeman is de opvolger van voorzitter Hein Grafhorst. Hij vervulde in het verleden tal van functies binnen de vereniging. „BAS is mijn cluppie en als je dan gevraagd wordt om iets te doen, dan is het lastig om nee te zeggen”, lacht Stegeman.

Het vorige bestuur voelde te weinig vertrouwen van de leden en trad in september terug. De ledenvergadering van oktober besloot een commissie van ‘wijze mannen’ aan te stellen: Mart Muller, Henk Georg en Sietse de Boer.

Dat leidde vanmorgen tot een nieuw bestuur, bestaande uit Herman Stegeman (voorzitter), Sabine Potgieter (secretaris) Adri Nitrauw (penningmeester), Jan Overeem, Frans Middag, Sander Vlaanderen en Sico Oerlemans.

Schrap zetten

Stegeman beseft dat het vorige bestuur er niet voor niets mee gestopt is en dat hem een zware klus wacht: „Er zijn allerlei uitdagingen. Her en der zit nog wat klein zeer. We zullen ons zeker in de beginperiode schrap moeten zetten om dat op een goede manier aan te pakken en aan te vliegen.”

„De hoofdlijnen zijn wel bekend”, vervolgt de nieuwe voorzitter, „Er zit een grote uitdaging in de voetbalpyramide, in de technische kant van het voetbal. Daarnaast zijn er allerlei plannen voor het hoofdveld en moeten de contacten met de gemeente weer opgepakt worden. Behoudens de penningmeester hebben we een volledig nieuw bestuur en dat betekent dat je sommige zaken vanaf het begin op een rijtje moet zetten. Dat zal tijd vergen.”

Herman Stegeman hoopt dat op 5 februari de bal weer gaat rollen. Op dat moment wil hij veel zaken geregeld hebben, ook met het oog op volgend seizoen: „Er zijn uitdagingen genoeg, zeker omdat je middenin het seizoen in een rijdende trein stapt.”

Onderlinge verhoudingen

Het vorige bestuur klaagde over de onderlinge verhoudingen binnen de club. De kersverse preses maakt zich daarover niet zoveel zorgen: „Bij iedere club heb je verschillende meningen en kritische leden. Als je vraagt wat er nou precies aan de hand is geweest, dan blijken het vele kleine dingetjes bij elkaar te zijn geweest.”

„Op een gegeven moment was er een druppel die de emmer deed overlopen. De drie wijze mannen van BAS hebben vakkundig gekeken waar het nou precies zat. En dan blijkt dat het bestuur de handdoek in de ring gegooid heeft, maar dat het eigenlijk misschien wel een washandje was.”

Duidelijke visie

„Ik hoop dat wij als nieuw bestuur een duidelijke mening en visie kunnen uitdragen naar de leden”, zegt Stegeman over de toekomst, „En ik reken erop dat het bestuur ondersteund wordt, zodat we zonder heel veel ruis op de lijn kunnen uitvoeren wat we voor ogen hebben.”

„We gaan de koers niet helemaal wijzigen. We borduren voort op wat er ingezet is en wat er in het verleden is afgesproken met de leden. Het vorige bestuur heeft heel veel goed werk geleverd en er was vandaag tijdens de vergadering ook nauwelijks kritiek op dat bestuur. Financieel staan we er bijvoorbeeld goed voor. Het was blijkbaar nodig om een frisse wind door de club te laten waaien. Dat is wat er nu is gebeurd.”

BAS Voetbal