Olympische paard Peter Parker met pensioen in Biddinghuizen: „Hartverwarmend”

Sport

BIDDINGHUIZEN- Eigenaren Yvonne Smit en Ramon van Reine hebben samen met Alice Naber besloten de Ierse volbloedruin ASCI Peter Parker terug te trekken uit de sport. „Hij mag zijn welverdiende pensioen genieten op stal Naber in Biddinghuizen”, aldus Smit en Van Reine.

Yvonne Smit en Ramon van Reine kochten Peter Parker veertien jaar geleden voor Alice Naber in Engeland. Naber en Peter Parker beleefden in 2016 hun sportieve hoogtepunt tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het Nederlands team werd daar zesde.

Altijd goede zin

Alice Naber: „Peter Parker werd meteen al mijn vriendje. Een echte volbloed, zo slim, Dat bracht met zich mee dat hij snel leerde. Met daarbij het mooiste van Peter Parker vanaf dag één: hij had altijd goede zin. Hij wilde altijd.”

Alice herinnert zich dat het in het begin van zijn opleiding moeilijk was om al het geleerde gecombineerd te krijgen: „Op de ene wedstrijd was hij maar matig in de dressuur, dan weer kregen we een langsloper in de cross, een volgende keer ging het springen minder goed. Maar altijd bleven de oortjes naar voren. En inzet had hij altijd.”

„Hierin wil ik meteen Gert prijzen”, verwijst Alice naar haar echtgenoot, „Gert is lang twee keer per week met Peter Parker naar de aquatrainer gegaan om hem sterker te maken. Hart en inzet van Peter Parker waren groter dan zijn kracht. De bezoeken aan de aquatrainer hebben zeker betekend dat hij het ging volhouden.”

Speciaal familieplekje

Het paard Peter Parker heeft een speciaal plekje bij de familie Naber: „Thuis noemen we hem Ozzy. Hij is echt mijn vriendje en heeft het allemaal voor mij gedaan. Al die lange wedstrijden die hij heeft gelopen, echt uniek. We rijden hem nog steeds elke dag, maar zijn internationale pensioen is hem van harte gegund.”

Ramon van Reine: „Ik ben er trots op wat we samen met Alice met Peter Parker hebben kunnen bereiken en vind het nu geweldig dat hij zijn oude dagen bij de Nabers mag slijten. Dat is hartverwarmend!”.

Statistieken

ACSI Peter Parker liep 54 internationale eventing-wedstrijden. Van zijn starts won hij er zes. Eén daarvan was de Nations Cup in Vairano in 2018. Drie keer werden Alice en Peter Parker Nederlands kampioen eventing in Boekelo.