Dinand Woertink maakte twee goals binnen een paar minuten.
Dinand Woertink maakte twee goals binnen een paar minuten. ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten profiteert met dikke zege van puntenverlies koploper

DRONTEN - Terwijl koploper Veensche Boys op bezoek bij Renswoude tegen de eerste nederlaag van het seizoen aanloopt (1-0), doet asv Dronten zaterdag wat het moet doen. Er wordt thuis met 6-0 gewonnen van OVC.

Het is een welkom cadeautje, de nederlaag van Veensche Boys bij nummer tien Renswoude. Zelf beleven de Drontenaren een makkelijke middag tegen OVC, want er wordt met liefst 6-0 gewonnen. Het duurt dik een half uur voor de score is geopend, maar daarna wordt het verschil groter en groter. Na de openingstreffer van Rik Breemhaar zorgt Jodi de Boer nog voor de rust voor 2-0.

In de tweede helft neemt Dinand Woertink binnen een paar minuten twee goals voor zijn rekening, waarna Bas Maljaars en Pim Breukelman de eindstand op 6-0 bepalen. Door die zege en het verlies van Veensche Boys kruipt asv Dronten weer richting de top van 2G. Het heeft vier punten achterstand op de lijstaanvoerder, maar wel een wedstrijd minder gespeeld.

Ap de Boer
Werkgroep geluid windparken stopt: "Gemeente schoffeert en misbruikt ons" 19 uur geleden