VIDEO | Asv Dronten is Unicum in aantrekkelijke topper opnieuw de baas

LELYSTAD - Asv Dronten heeft vanmiddag in Lelystad de topper in de tweede klasse G tegen Unicum met 0-2 gewonnen. Dat gebeurde in een attractieve streekderby met veel kansen voor beide ploegen.

Dronten had in eigen huis al met 5-0 gewonnen van de nummer drie van de ranglijst en kwam vanmiddag in de achttiende minuut op 0-1 door middenvelder Rémon Kroes. Dat was tevens de ruststand.

Na een kwartier in de tweede helft kreeg een Unicum-verdediger rood na een overtreding op Jodi de Boer. Toch kreeg de thuisploeg met tien man nogal wat kansen en hing de 1-1 in de lucht. De bevrijdende 0-2 van invaller Dinand Woertink viel pas in de slotfase.

Tweede plaats

Het betekende voor Asv Dronten de derde overwinning in acht dagen en de zevende overwinning op rij. De ploeg staat nu na iets meer dan de helft van de competitie tweede, op één punt van koploper Veensche Boys. Unicum en Batavia’90 hebben allebei vijf verliespunten meer dan de Drontenaren.

VV Unicum - Asv Dronten 0-2