Afbeelding
©maartenheijenk.nl

BAS komt te laat op gang voor zege, nederlaag Swift’64

Sport

BIDDINGHUIZEN/SWIFTERBANT - BAS is er zaterdag niet in geslaagd om een zege te boeken op Elspeet. De Biddinghuizenaren kwamen knap terug van een 0-2 achterstand, maar moesten het doen met een punt: 2-2. 

Het ging in Biddinghuizen pas na rust los. Binnen de kortste keren speelde Elspeet een 0-2 voorsprong bij elkaar en daarmee leek BAS opnieuw tegen een nederlaag aan te lopen. De ploeg rechtte echter de rug en vocht zichzelf naar een punt. Eerst was Bas van Luenen goed voor een doelpunt en invaller Gerwin Schaap zorgde voor 2-2. Er leek zelfs nog meer in te zitten voor BAS, maar twee onder andere Tijmen Stegeman kreeg het niet voor elkaar om de winnende te maken.

De opdracht voor BAS is er daardoor niet makkelijker op geworden. Zwolsche Boys en ESC wonnen, waardoor het gat naar de veilige zone nu liefst zeven punten bedraagt.

Dure nederlaag Swift
Swift’64 deed zichzelf zaterdag geen plezier door met 1-2 te verliezen van Zwolsche Boys. De ploeg van trainer Arjan ten Hove kwam nog wel op voorsprong door een treffer van Bas van Spronsen, maar moest in de slotfase toezien hoe Zwolsche Boys met de punten aan de haal ging. De Zwollenaren kregen nog geen handvol kansen, maar dat was wel genoeg voor de zege.