Yordi Schols - Asv Dronten
Yordi Schols - Asv Dronten ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten heeft periodetitel binnen en strijdt zaterdag om de koppositie

OOSTERWOLDE - De 0-3 overwinning van Asv Dronten op VSCO’61 was een magere afspiegeling van de verhoudingen. Maar het was ruim voldoende voor de tweede periodetitel. En het was een prachtige opmaat naar de topper van komende zaterdag, thuis tegen koploper Veensche Boys.

Asv Dronten kwam na een klein kwartier uit een corner op voorsprong door Kevin van der Vlag. Kort voor rust verdubbelde Yordi Schols de marge: 0-2. In de 63ste minuut maakte Yanick Leichtenberg aan alle twijfel een einde (0-3) en in het vervolg miste invaller Rihairo Meulens nog een penalty.

Genoten

„Ik heb genoten van de energie vanmiddag op het veld”, aldus trainer Patrick Posthuma, „De tegenstander geen moment een vinger gegeven, wat resulteert in een nog bescheiden 0-3 winst.”

Het levert Asv Dronten dus de tweede-periodetitel op en dat betekent dat de ploeg in ieder geval mag strijden voor promotie naar de eerste klasse. Misschien zit er nog meer in het vat, want zaterdag komt koploper Veensche Boys op bezoek en die hebben slechts één puntje meer. „Op naar dé kraker”, kijkt Posthuma vooruit.