Patrick Posthuma zag zijn ploeg zaterdag weer niet winnen.
Patrick Posthuma zag zijn ploeg zaterdag weer niet winnen. ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten maakt pas op de plaats na nieuwe domper

Algemeen

DRONTEN - “We hebben de slag bovenin voorlopig verloren, maar de oorlog nog zeker niet.” Zo oordeelde asv Dronten-trainer Patrick Posthuma zaterdag na de nederlaag van asv Dronten bij VRC (2-1). Een terecht oordeel, want voorlopig moet de ploeg de concurrentie even laten gaan.

Het zijn niet de weken van asv Dronten, want voor de derde keer op rij lukte het niet om met een zege van het veld te stappen. Na Veensche Boys (3-0 verlies) en VSCO’61 (2-2) was nu VRC de ploeg die het asv Dronten behoorlijk moeilijk maakte. Na dik twintig minuten kwam de thuisploeg op voorsprong door een goal van Robin Segers, mede omdat de Drontenaren aanvallend slordig voor de dag kwamen.

Na rust kwam asv Dronten toch langszij. Via Rihairo Meulens en Jeroen van der Meer werd Yordi Schols prima in stelling gebracht en hij verzorgde zo de gelijkmaker. Het was aan de andere kant echter ook zo weer raak. Zes minuten na de 1-1 kreeg VRC, na een overtreding van keeper Jordy Verburg, een strafschop en die ging er via de onderkant van de lat in.

Die tik kwam asv Dronten niet meer te boven, waardoor het nu acht verliespunten meer heeft dan koploper Batavia’90. “We doen even een stap terug, om er straks weer wat extra voorwaarts te doen”, stelt Posthuma.