Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk.nl

Deceptie voor ASVD Korfbal: ‘Waardeloos, heel erg balen’

Sport

DRONTEN - Het had zo mooi kunnen zijn voor ASVD Korfbal. In de eigen hal winnen van Quick, promoveren naar de overgangsklasse en de dag afsluiten met een feestje. Maar aan het einde van de zaterdagmiddag gaat het slot op de hal, er wordt namelijk met 24-30 verloren.

En die nederlaag komt hard aan, zo ook bij interim-coach Wilbert Leendertse. Hij hoopt zijn tijdelijke periode bij de club af te sluiten met een knaller, maar dat lukt niet. “Waardeloos natuurlijk, echt heel erg balen. Ik had er echt een heel goed gevoel over, maar blijkbaar is de ploeg er nog niet helemaal klaar voor. Anders hadden we deze wedstrijd gewonnen.”

Het gaat voor de Drontenaren eigenlijk op twee momenten mis: een periode voor de rust en een periode na de rust. Leendertse: “En dan sta je ineens met tien punten achter. We hebben daarna natuurlijk nog wel iets geprobeerd en kwamen nog in de buurt, maar de tegenstander was vandaag beter. Ze schoten heel scherp en waren net iets slimmer en fysieker. Dan kun je er iets beter mee leven.”

Maar wat overheerst is natuurlijk teleurstelling, want de jonge groep van ASVD wilde maar wat graag naar de overgangsklasse. “Nu gaat toch een beetje de handrem op de ontwikkeling”, denkt Leendertse. “Maar ontwikkeling heeft tijd nodig en blijkbaar heeft deze groep nog iets meer tijd nodig om te promoveren. Een teleurstelling, maar we hebben er alles aan gedaan. Voor dit moment is dit het.”

Afbeelding
AIR, Arooj Aftab, Miles Kane en Jonny Greenwood (Radiohead) op Lowlands 20 uur geleden
Afbeelding
Agenda zaterdag: Opwekking, open huis voedselbank, G-korfbal, Peppa, voetbal 21 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek naar arbeidsmigranten en permanente bewoning Boschberg en Bremerberg 21 uur geleden