Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk.nl

Sean Stenekes volgend seizoen in shirt van Swift’64

Sport

SWIFTERBANT/DRONTEN - Sean Stenekes speelt aankomend seizoen voor derdeklasser Swift’64. De verdediger komt over van asv Dronten, waarmee hij kampioen gaat worden van de tweede klasse G. “Stoppen op je hoogtepunt he...”, lacht Stenekes. 

De verdediger werd al eerder een keer benaderd door Swift, maar wilde graag nog één ding bereiken: kampioen worden met het eerste van asv Dronten. Nu die missie lijkt te slagen, is de tijd gekomen om te vertrekken. “Ik ben veel geblesseerd geweest en die corona-ellende heeft mij geen goed gedaan. Dan wordt er veel van je gevraagd. In de winterstop had ik al besloten om er bij asv Dronten mee te stoppen als we kampioen zouden worden.”

Maar helemaal de schoenen aan de wilgen hangen, dat gaat te ver. Swift benaderde Stenekes opnieuw en ditmaal was de reactie positief. “Het is een hartstikke leuke club, met leuke supporters en een leuke kantine. Daarbij ken ik al een aantal jongens, dus het is zeker niet onbekend”, vertelt Stenekes. 

Linksback voor linksback?

En dus gaat de linksback van Swift (Mark Veldman, WF.) naar asv Dronten en de linksback van asv Dronten naar Swift. Toch? “Ik weet niet of ik de linksback van asv Dronten ben, in het begin heb ik ook veel centraal gespeeld”, stelt Stenekes. “Zo is het eigenlijk bij het eerste begonnen. En het heeft niet mijn voorkeur om bij Swift ook linksback te spelen. Ik heb ook al met de trainer gesproken en er zijn nog meerdere posities open. Het is even kijken waar ik het beste pas, maar als het even kan niet als linksback.”

National Diabetes Challenge.
20 weken wandelen in Dronten: "Niet erg als je nog niet zo ver kunt lopen" 22 uur geleden
Boomklever
Dronten Natuurlijk | Boomklever, een kleurrijke acrobaat Dronten Natuurlijk 22 uur geleden
Winkelcentrum Suydersee.
Aantal 'fysieke winkels' in Dronten nam vorig jaar met 5,9% toe 23 uur geleden