Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk.nl

Vrijbuiters wil uit het dal klimmen: ‘Mogen wel wat leden bij’

Sport

DRONTEN - Honk- en softbalvereniging De Vrijbuiters hoopt zo snel mogelijk weer uit het dal te klimmen. Door de problemen rond corona liep het ledenaantal terug naar 40, terwijl dat er 120 zijn geweest. En daarom houdt de club nu het zogeheten Vrijbuiters Weekend, van 10 tot en met 12 juni. 

De vereniging speelt aan de Educlaan 26, maar verloor de afgelopen periode het gros van haar leden. En dus is het zaak om weer uit het dal te klimmen en nieuwe mensen enthousiast te maken voor het honk- en softbal. “We willen de mensen uit Dronten naar onze vereniging trekken”, stelt voorzitter Tonny van Dijk. “Bij ons is het niet alleen de sport, we organiseren ook veel activiteiten. We zijn als club goed in de weer, maar er mogen nog wel wat leden bij.”

Dat De Vrijbuiters veel leden verloor, ligt dat alleen aan corona? Of zijn er ook nog andere redenen? “Ja, uiteindelijk ligt het wel aan corona”, vindt Van Dijk. “Als club moest je er heel veel voor doen om in contact te blijven met de leden. Dat was niet makkelijk. We hadden daar misschien wel meer in kunnen doen hoor, want het is een behoorlijke daling.”

Maar nu corona niet meer lijkt te bestaan, wil Vrijbuiters de weg omhoog weer vinden. Mede daarom organiseert de club het Vrijbuiters Weekend. Voor haar eigen leden, om zo een leuk weekend te beleven en samen te zijn, maar ook om anderen enthousiast te maken. “Het is een sport voor jong en oud en dat maakt het aantrekkelijk. We willen de club voor iedereen toegankelijk maken, dat is onze visie.”

Programma

Het Vrijbuiters Weekend begint op 10 juni met een wedstrijd van de heren. Een dag later staat er onder andere een wedstrijd van de pupillen op het programma en een driekamp van de heren. Om 19.00 uur is er een promo-wedstrijd slowpitch met aansluitend een ‘muziek en gezelligheid’. Het weekend wordt op zondag (11.00 uur) afgesloten met nog eens een driekamp plus een vriendentoernooi.

“In dit weekend staan, samen met sportiviteit en plezier, de honk- en softbalsport centraal. Iedereen is op alle dagen welkom om te komen kijken, om zo beide sporten te ervaren en van de gezelligheid te genieten”, zegt Van Dijk.

Voor meer informatie kun je kijken op https://www.vrijbuiters.club/ of door te mailen naar info@devrijbuiters-softbal.nl.