BAS Voetbal
BAS Voetbal Foto: ©maartenheijenk.nl

BAS imponeert en bereikt finale van de nacompetitite

BIDDINGHUIZEN - Een meer dan prima spelend BAS heeft dinsdagavond ten koste van Terborg de finale van de nacompetitie bereikt. De ploeg van trainer Arjen Bredewolt vergat het overwicht uit te drukken in de score, maar won wel: 0-2.

De eerste tien minuten waren nog voor de thuisploeg, maar daarna sloeg BAS de klok. De kansen stapelden zich op, met Martin Wubs als eerste. De middenvelder schoot in kansrijke positie op de keeper en die misser werd gevolgd door kansen voor onder andere Mike Geres. Ook de spits kreeg het niet voor elkaar om te scoren.

Die eer was weggelegd voor Bennet van Veen, een van de uitblinkers aan BAS-zijde. Hij maakte oog in oog met de keeper de 0-1, waarna even later Wubs voor 0-2 leek te zorgen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd, waardoor de marge lang één bleef.

BAS bleef ook in de tweede helft verreweg de bovenliggende ploeg, maar de beslissing viel pas in de uiterste slotfase. Gerwin Schaap kon de bal in een leeg doel lopen en maakte daarmee aan alle onzekerheid een einde. De Biddinghuizenaren spelen zaterdag de finale van de nacompetitie, waarin Daarlerveen op neutraal terrein de tegenstander is. Voor BAS staat handhaving in de derde klasse op het spel.