John Halsema (links) met Rayn Schlossarek.
John Halsema (links) met Rayn Schlossarek. Foto: RC Dronten

PV Systems springt in de bres voor rugbyclub: ‘Deed me iets’

Sport

DRONTEN - Rugbyclub Dronten heeft tot grote opluchting van het bestuur een nieuwe hoofdsponsor gevonden. De eerdere hoofdsponsor ging failliet en daarop besloot John Halsema van PV Systems hulp te bieden. Hij heeft zich met zijn bedrijf voor drie jaar aan de club verbonden. 

De samenwerking komt tot stand als RC Dronten eerst haar hoofdsponsor verliest en vervolgens door een flinke storm tegen de nodige schade aanloopt. “Toen ik dat verhaal hoorde, deed het me iets”, vertelt Halsema. “Een enthousiast bestuur, een jonge club en dan komt het voortbestaan in gevaar. We zouden onze sponsoring toch al anders inrichten en daarom hebben we gekozen om RC Dronten te sponsoren. Onlangs zijn we ook hoofdsponsor van de Zuiderzeezwemmers geworden.”

Dankbaar

De dankbaarheid bij onder andere voorzitter Rayn Schlossarek spat er vanaf. “Het is heel bijzonder dat John ons heeft benaderd”, zegt hij. “We zijn er heel erg blij mee. Dit geeft wat rust.” Halsema zag de dankbaarheid in een van de gesprekken al terug. “Dat was met Rayn en Barry, het bestuurslid commercieel. Ze hadden een brok in hun keel. Wie ben ik dan om te zeggen, we sponsoren jullie niet?”

Zo kwam er een mooie samenwerking tot stand en kunnen de Dronter rugbyers weer verder met het opbouwen van hun club. “Ik kijk uit naar de eerste wedstrijden en trainingen, want daar ben ik zeker bij”, zegt Halsema nog.

Herma Overmars tijdens haar laatste werkdag.
Herma Overmars na 25 jaar bij Zuyver Juweliers met pensioen 18 uur geleden
Afbeelding
Agenda woensdag: Voorleesfeest in Dronten, energieloket in Biddinghuizen 18 uur geleden
Burgemeester Jean Paul Gebben
Overlast door dronkaards, verwarde personen en zwervers komt van 3 of 4 mensen 19 uur geleden