Links Roy en Loyd Hendriks van Debtt Group, rechts Suze Teunissen en Vincent Zaal van Reaal Dronten.
Links Roy en Loyd Hendriks van Debtt Group, rechts Suze Teunissen en Vincent Zaal van Reaal Dronten. Foto: Wouter Foppen

Reaal Dronten richt blik op de toekomst, samen met nieuwe hoofdsponsor

Sport

DRONTEN – Een verbouwde kantine, een opgeknapt sportpark en ook nog een nieuwe hoofdsponsor: Debtt Group. Bij Reaal Dronten richten ze de blik op de toekomst, om ook maatschappelijk een rol te spelen in Dronten. 

Het nieuwe shirt voor het seizoen 2022-2023 hangt groot op een poster in de nieuwe bestuurskamer van Reaal Dronten. Suze Teunissen en Vincent Zaal, voorzitters van de club, zijn overduidelijk trots. Het shirt is gekozen door de leden, een nieuwe hoofdsponsor was binnen de kortste keren gevonden. “Onze hoofdsponsor PV Systems heeft het acht jaar gedaan en stopt er nu mee, maar blijft wel betrokken als sponsor. Na een berichtje op social media reageerde Loyd (Hendriks, red.) en al snel zaten we om tafel”, vertelt Zaal.

Hendriks is directeur van Debtt Group, een incassobureau uit Dronten. Hij zag direct brood in het hoofdsponsorschap. “Bij veel clubs krijg je een logo op het shirt, je tikt de factuur af en dat is het. Maar dat is iets wat we niet willen, we willen een samenwerking. Dat is goed gelukt”, weet Hendriks, die met zijn bedrijf per jaar een drietal evenementen gaat organiseren. “Zoals het nu lijkt voor de sponsoren van Reaal, voor de jongeren en een event voor mensen die het wat moeilijker hebben in de maatschappij.”

Maatschappelijk

Dat past volgens de twee voorzitters van Reaal prima bij hun vereniging. De club, gelegen in Dronten-west, focust zich op meer dan alleen de sport. “Het kwam eigenlijk op een heel mooi moment”, stelt Teunissen. “Reaal zit heel erg in een ontwikkeling van: wat voor een vereniging willen we nu eigenlijk zijn? Willen we een vereniging zijn die contributie int, zorgt voor het voetballen en dat is het? Wij vinden dat we een bredere functie hebben en daar past deze hoofdsponsor goed bij.”

Er zijn voor iedereen, dat is wat beide partijen als overeenkomst hebben. In de coronaperiode merkte Reaal Dronten een teruggang in leden binnen de leeftijdscategorie 15 tot en met 19 jaar. “Die hebben in coronatijd een baantje op zaterdag gehad, die hebben een vriendinnetje gekregen, noem het maar op. In ieder geval een andere invulling van de zaterdag. Dat is heel erg lastig”, zegt Zaal, die hoopt dat Reaal met het gezamenlijke event met Debtt Group weer een stap in de goede richting kan zetten. Aan de onderkant, de jongste jeugd, groeit Reaal al, zo stellen de twee voorzitters.

Verhuizing?

Het moge duidelijk zijn dat Reaal de afgelopen tijd een zoektocht naar haar identiteit heeft gehad. De vraag die boven de markt hangt is wat Reaal nog waard is als het straks mogelijk gaat verhuizen naar het Burgmeester Dekker Sportpark, toch het thuis van grote broer asv Dronten. Naar die verplaatsing wordt immers onderzoek gedaan.

“Ik heb zelf een paar jaar aan de andere kant rondgelopen en ik merk gewoon dat ik hier veel beter pas. Ik vel geen oordeel, er is geen goed of fout, maar er is hier een andere cultuur. Daar kiezen mensen voor, niet voor een locatie”, denkt Zaal.

Debtt Group tekent een sponsorcontract voor drie jaar, maar kijkt net als Reaal ook zeker naar de langere termijn. “Die intentie is er wel”, zegt Hendriks, zelf ook woonachtig in Dronten. “Ik denk niet dat we dit bij een andere club zouden kunnen doen. We voetballen hier zelf al jaren, hebben een gevoel bij de club. Vanuit ons kantoor kunnen we bijna de velden zien. Het moet iets moois worden. Voor Reaal, maar ook om iets terug te doen naar Dronten.”