Felle strijd op het veld in Dronten.
Felle strijd op het veld in Dronten. Foto: RC Dronten

RC Dronten moet zege aan ervaren tegenstander laten

DRONTEN - Het clusterteam RC Dronten/Almere Bulldogs heeft zondag haar meerdere moeten erkennen in ARC 3 uit Amstelveen. Het eindigde in 17-58.

ARC begon sterk aan de wedstrijd door twee tries te scoren. In het tweede kwart kwam het thuisteam op stoom en zorgde ook voor een try, waardoor het helemaal terug in de wedstrijd kwam. Beide ploegen moesten daarna flink aan de bak om terreinwinst te boeken, het bleef een evenwichtige wedstrijd.

In de tweede helft kreeg RC Dronten steeds meer te maken met problemen. Er waren geen wissels beschikbaar, terwijl de tegenstander over duidelijk meer ervaring beschikte. Er vielen gaten in de verdediging en daar profiteerde ARC maar wat graag van. Het eindigde zo in 17-58.