Afbeelding
Foto: RC Dronten

Rugbyclub Dronten start met nipte nederlaag

Sport

DRONTEN - Het clusterteam van Rugbyclub Dronten en Almere Bulldogs is het seizoen zondag begonnen met een nipte nederlaag tegen Rugbyclub Hilversum. Het eindigde in 24-29.

Op het veld aan de Educalaan presenteerde het team zich voor de eerste thuiswedstrijd aan sponsoren en publiek. In een stevige maar faire wedstrijd lieten de rugbyers uit Dronten zien grote progressie te hebben gemaakt afgelopen seizoen. Vorig seizoen werd er ook afgetrapt tegen Hilversum en werd de wedstrijd met grote cijfers verloren. Deze editie werd verloren met een try verschil.

In het begin van de wedstrijd leken de rugbyers uit de polder aanvankelijk onder de indruk van het fysieke spel van de opponent. Gaandeweg de wedstrijd kregen de Drontenaren steeds meer grip op het spel en hadden in de tweede helft zelfs zicht op meer dan een kleine nederlaag. De wedstrijd werd echter wel verloren, op basis van een try: 24-29.

Volgende week speelt RC Dronten/Almere Bulldogs een uitwedstrijd bij The Smugglers in Velserbroek. De volgende thuiswedstrijd is zondag 9 oktober om 13.00 uur.