Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Jeugd ATC Swifterbant helpt met flyeren voor 55-plussers

Sport

SWIFTERBANT - Jeugdleden van tennisvereniging ATC Swifterbant kwamen zaterdag bijeen om in Swifterbant te flyeren voor Oldstars tennis en de Derde Helft. Oldstars tennis en de Derde Helft is een initiatief van enkele leden van ATC Swifterbant in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds om 55-plussers in beweging te krijgen. 

Ine Bodde en Jan de Klerk zijn twee van de initiatiefnemers van OldStars tennis. Jan: ”Ons doel is om 55-plussers in Swifterbant weer meer in beweging te krijgen. Het tennissen vindt plaats op een aangepaste manier. Dus met een kleiner speelveld, de bal mag twee keer stuiteren en je mag onderhands opslaan”.“Daardoor is Oldstars tennis heel aantrekkelijk voor de mensen die wel willen bewegen, maar het tempo niet meer aan kunnen. Voor oud leden bijvoorbeeld”, vult Ine aan. “Ook 55-plussers die geen balletje kunnen of willen slaan, zijn van harte welkom. 

Zij kunnen een bakkie koffie komen drinken, een kaartje leggen, darten, sjoelen, tafeltennis of jeu de boules spelen. Of helemaal niets doen en lekker kletsen.”Louise Veenman een van de jeugdleden van ATC Swifterbant legt uit waarom zij helpt met flyeren: “Ik vind het grappig dat de jeugd voor de 55-plussers gaat helpen. Maar daarnaast vind ik het belangrijk dat oudere mensen ook een nog een beetje in beweging komen en in contact komen met andere mensen.”Oldstar tennis en de Derde helft vindt elke dinsdagmorgen plaats van 9.00 uur tot 12.00 uur uur op het Tennispark in Swifterbant. De aftrap vindt plaats op dinsdag 11 april.

Bas Jansen