Afbeelding
Foto: Screenshot brief aan gemeenteraad

Zorgappartementen MFC Swifterbant worden woningen voor 55-plussers

Algemeen

SWIFTERBANT - Multifunctioneel Centrum Swifterbant (MFC) krijgt steeds duidelijker vorm. Terwijl de bouw is begonnen wordt er nog wel geschoven qua bestemming. Zo neem woningbouwvereniging OFW acht appartementen over van zorgaanbieder Coloriet. Deze appartementen zouden inclusief zorg worden verhuurd aan cliƫnten. Verschillende ontwikkelingen, zoals de financiering in de zorgsector, maken dat Coloriet daar nu van af ziet.

Na overleg met OFW en later de gemeente zijn de appartementen van bestemming verandert. De appartementen worden straks bewoond door 55-plussers en Coloriet is daar blij mee: ā€œHierdoor blijven deze appartementen behouden voor de oudere inwoners van Swifterbant.

ā€In Swifterbant focust Coloriet op thuiszorg en dagbesteding. ā€œZo willen wij extra inzetten op thuiszorg, waarbij de zorg erop gericht is dat men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonenā€, vertelt Chris Rupke van Coloriet. ā€œMensen met dementie kunnen voor dagbesteding nog altijd terecht in hun eigen dorp bij het Pluspunt van Coloriet. Dat is nu gevestigd in De Steiger maar verhuist straks naar het MFCā€.

De appartementen voor 55+ in het MFC worden in de loop van het jaar via woningzoeken.ofw.nl aangeboden. Het gaat om appartementen met 1 slaapkamer van gemiddeld 50m2. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor een appartement is dat je ingeschreven staat bij OFW als woningzoekende. De appartementen worden aangeboden op basis van inschrijfduur.

Bas Jansen