Een van de doelpunten zaterdagavond
Een van de doelpunten zaterdagavond Foto: ASVD | Q-cape

ASVD | Q-CAPE 1 – ROOD- WIT 1

Sport Ingezonden

Het was zaterdagavond een zogenaamde ‘vier punten-wedstrijd’ waarin de de korfballers van ASVD | Q-cape thuis aantraden tegen Rood-Wit uit Wezep. Na een spannende strijd komen de Drontenaren net te kort in Sporthallen ‘t Dok. Eerder dit seizoen wist ASVD in Wezep wel te winnen.

Tot aan de 4-4 waren het beide ploegen die redelijk gemakkelijk en via vele afstandschoten elkaar in evenwicht wisten te houden. Daarna begon ASVD aan een run waarna de stand 7-4 werd. In deze fase van de eerste helft leken alle ballen voor de groenen uit Dronten te vallen en wist Rood-Wit daar nog geen antwoord op te formuleren. Halverwege de eerste helft, waar uitzonderlijk veel in werd gescoord, waren het de Wezepers welke de aansluiting weer hadden gevonden en de stand weer gelijk wisten te trekken naar 13-13.

Aan het begin van de tweede helft kwam ASVD | Q-cape lastig tot scoren, waarbij de bezoekers de korf bleven vinden en een voorsprong namen van vijf doelpunten. Daarna begonnen de doelpunten voor de thuisclub ook weer te vallen en werd het door goed samenspel, mooie schoten en fraaie acties een wedstrijd waarin de score weer dicht bij elkaar kwam.

Tegen het einde van de wedstrijd kwam ASVD | Q-cape langszij en wist zelfs op voorsprong te komen bij 25-24. Het momentum was hiermee omgedraaid en leek de kant op te vallen van de Drontenaren. Door een afgekeurde doorloopbal, na miniem contact met de paal, was het toch Rood-Wit dat de streak van vijf doelpunten van de thuisploeg wist te doorbreken. De spannende slotfase brak aan waarin beide ploegen de korf nog wisten te vinden, met 26-26 en nog enkele minuten te gaan was het dan ook de vraag welke ploeg met de overwinning naar huis zou gaan. Beide ploegen wisten nog een aantal kansen te lossen. Helaas voor het toegestroomde thuispubliek wisten de bezoekers van Rood-Wit uiteindelijk het winnende doelpunt binnen te schieten.

In de stand betekend dit dat Rood-Wit nu een plaats boven ASVD staat en de afstand tot de bovenste ploegen 8 punten betreft. De volgende wedstrijd is uit tegen koploper CSL de koploper in de competitie, waarna op 11 maart de extreem belangrijke wedstrijd tegen de Parabool zal worden gespeeld in Sporthallen ’t Dok om 19:00 uur.