Swift laat voorsprong glippen, BAS verliest topduel

BIDDINGHUIZEN/ZEEWOLDE - Swift’64 maakte zaterdagmiddag een vliegende start in het polderduel in en tegen Zeewolde. Aanvaller Bas van Spronsen zorgde na twee minuten al voor de openingstreffer. Met ruim een half uur op de klok bouwde Thim Verhoeven de voorsprong uit tegen Zeewolde, dat een stuk hoger staat op de ranglijst.

Helaas voor de Swifterbanters konden zij de voorsprong niet vast houden. In het eerste deel van de tweede helft maakte Zeewolde de 1-2 en de 2-2. Met het puntje loopt Swift iets in op andere ploegen onderin de Derde klasse B.

BAS weet sinds zaterdagmiddag weer wat verliezen is. De Biddinghuizenaren hielden sinds lange tijd geen punten over aan een wedstrijd. ‘T Harde was met 1-3 te sterk, waardoor de Veluwse ploeg aan de leiding gaat in de Vierde klasse D. Martin Wubs nam de enige treffer voor de thuisploeg voor zijn rekening.
Vier van de zes wedstrijden werden overigens afgelast in die klasse waar BAS voorlopig vierde blijft staan.

De wedstrijd van Reaal Dronten, uit in Zwolle, tegen CSV’28 werd afgelast.