Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Rugbyclub Dronten/Almere Bulldogs hard onderuit

Sport

DRONTEN - Tegen RC De Wrotters hadden de rugbyers uit de Dronten en Almere een stuk lastiger dan vorige week. Het Clusterteam Rugbyclub Dronten/Almere Bulldogs heeft na de goede winst van afgelopen week tegen RC De Wrotters 1 deze week verloren van dezelfde tegenstander. 

Het team uit de polder speelde onder andere door werkverplichtingen noodgedwongen in een andere samenstelling dan vorige week. Hierdoor kregen zij maar moeilijk greep op de Friezen uit Gorredijk. Vooral in de eerste 20 minuten wisten De Wrotters een aantal keer goed te scoren en wist het Cluster Rugbyclub Dronten/Almere Bulldogs geen antwoord te vinden op het spel van de tegenstander.

In de tweede helft kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Floris Boon en Maarten Pol waren in het verloop van de wedstrijd goed op dreef en wisten respectievelijk drie en twee try’s te scoren. Het gat met de tegenstander was al te groot om de wedstrijd nog echt spannend te maken. Positief was dat het team tot de laatste minuut bleef vechten voor elkaar en voor de punten. Volgende week wordt er gespeeld in Almere tegen RC Groningen/Emmen in Groningen.