Medaille winnaars Sprintwedstrijd Zuiderzeezwemmers
Medaille winnaars Sprintwedstrijd Zuiderzeezwemmers Foto: Eigen ZZZ

Achttien podiumplaatsen en zes maal goud voor Zuiderzeezwemmers

Sport Ingezonden

DRONTEN - In het Aat de Jongezwembad was zaterdag de traditionele sprintwedstrijd. De deelnemers van de Zuiderzeezwemmers verbeterden veel persoonlijke records, stonden achttien keer op het podium en veroverden zes keer goud.

Verslag geschreven door Zuiderzeezwemmers:

Het zwemseizoen is in volle gang en er zijn al vele prachtige prestaties geleverd door de Zuiderzeezwemmers. Toch werd er enorm uitgekeken naar zaterdag 28 oktober, waarop het weer tijd was voor de traditioneel gehouden Sprintwedstrijd in het thuis bad van de Drontense club. Het regende weer persoonlijke records, 18 van de 27 ZZZ deelnemers wisten het podium te behalen in één van de totaalklassementen, zesmaal werd er goud gewonnen.

De vele trainingsuren wierpen weer hun vruchten af, er werden 52 nieuwe persoonlijke records gezwommen. De grootste verbetering was voor Minioren zwemster Juwayriya Hadhri op de 25m rug, waar ze een pr van ruim 5 sec. zwom in een tijd van 31.23. Bij de Minioren 2 won ze in een totaaltijd van 1.33.77, deze categorie kwam uit op 3x een 25 meter (Rug, School en Vrijeslag), behalve op de rug zwom ze ook op de 25 school een prachtig pr. Arayla Sapulette zwom hetzelfde programma en won bij de Min.3 in een tijd van 1.28.72.                                                                           

De Min.4 zwommen 25m Vlinder en 50m Rug, School en Vrijeslag, bij de jongens wist Willem Scherpenzeel zich hier heel knap naar een derde plaats te zwemmen, in een tijd van 2.49.27, met 3 geweldige pr’s, waarvan de school met bijna 5 sec. en een nieuwe tijd op zijn 25m Vlinder.

Vanaf de junioren leeftijd werden er 50meters van alle vier de slagen gezwommen. Bij de meisjes Jun.3 zwom Tess Dugandzic zich naar het zilver in een tijd van 2.38.13, ze deed dat met 4 geweldige verbeteringen en winst op de rug. Bram van Tongeren zwom zich bij de jongens in deze categorie naar het brons in een tijd van 3.10.04. Bij de Jun. 4 was het zilver voor Sterra Fintelman in een tijd van 2.45.32, ook zij zette vier geweldige persoonlijke verbeteringen op de klok, Daniël van Dijk won het zilver in de categorie Jeugd 1, in een tijd van 2.03.77, de vlinder wist hij heel netjes te winnen in een pr. 

Bij de meisjes Jeugd 2 ging het goud naar Carlijn Boltendal in een tijd van 2.15.00, met drie mooie overwinningen en het zilver naar Kimberley Olieman in een tijd van 2.19.50, zij pakte de winst op de school, bij de jongens zwom Jesper Dinger zich naar het zilver in het algemeen klassement in een tijd van 2.05.17. 

In de categorie dames tot 30 jaar werd het podium in beslag genomen door Zuiderzeezwemmers, Gaby Zittersteijn won het goud in een totaaltijd van 2.09.43, met overtuigende winst op de rug, het zilver ging naar Myrthe Dam, de jongste zwemster in de categorie, in een eindtijd van 2.11.19, zij wist de school en de vrijeslag te winnen, het brons was voor Dagmar Kruik in een tijd van 2.13.56 en winst op de vlinder. 

Bij de Dames 30 jaar en ouder was het goud voor Danique Stoop met vier overwinningen, het zilver was voor Lisanne Andeweg en het brons voor para zwemster Annemieke Visch. Bij de Heren, ging het goud naar Gerko Versluis met vier overwinningen en drie mooie persoonlijke verbeteringen, het zilver was voor Adri Pasman.

Afbeelding
Veilig Verkeer geeft 50-plussers gratis fietsles in Dronten 7 uur geleden
Avondvierdaagse Dronten.
Agenda maandag: Avond over geluid windparken, inschrijven voor avondvierdaagse 7 uur geleden
Wethouder Siert Jan Lap
Personeelsstop is eerste bezuiniging van Dronten op weg naar 'ravijnjaar' 2026 8 uur geleden