Jan Bollemaat (li.) en Albert Bleijenberg (re.) verwelkomen Guido Wind.
Jan Bollemaat (li.) en Albert Bleijenberg (re.) verwelkomen Guido Wind. Foto: eigen foto Asv Dronten

Guido Wind (34) uit Vollenhove volgend seizoen hoofdtrainer Asv Dronten

Sport

DRONTEN - Asv Dronten heeft voor het komende seizoen een nieuwe hoofdtrainer. Het is de 34-jarige Guido Wind uit Vollenhove, nu nog trainer van vierdeklasser MSC uit Meppel en speler van zondag tweedeklasser VENO uit zijn woonplaats. Wind is de opvolger van de naar VV Eemdijk vertrekkende Patrick Posthuma.

Wind was in het verleden trainer bij VENO, Flevo Boys, Olde Veste en CVVO. Hij behaalde het UEFA A diploma in 2021 gelijk met Patrick Posthuma. Beide trainers kennen elkaar goed. Dat komt mooi uit, want Posthuma blijft werkzaam voor de jeugd van ASVD.

Goede visie

Asv Dronten maakte na het aangekondigde vertrek van Posthuma een kandidatenlijst. Daar stond ook Wind op. “De trainer heeft een goede visie over hoe hij wil spelen, hoe hij dit richting de groep brengt en hoe hij hulpmiddelen gebruikt”, aldus de vereniging.

Het is nog onbekend met welke selectie en staf hij in Dronten aan de slag gaat. “We gaan ervan uit dat het overgrote deel van de groep blijft en dat er met enkele aanvullingen een volwaardige selectie en staf zal staan”, aldus de vereniging op haar website.