Asv Dronten krijgt kort voor tijd de deksel op de neus: 1-1

DRONTEN - Asv Dronten kwam zaterdag tegen DTS’35 op 1-0 door Yordi Schols. Kort voor tijd kwamen de gasten uit Ede langszij. Eindstand: 1-1.

Verslag geschreven door Asv Dronten:

Voor Asv Dronten stond zaterdagmiddag de kraker tegen DTS ‘35 op het programma. Samen met de Edenaren delen de Drontenaren de derde plek. Alles om voor te spelen dus

Aasv Dronten had de eerste helft de volledige controle en gaven zo goed als niks weg. Een grote kans van Dylan van der Stoel leek na een half uur de openingstreffer op te leveren, maar hij tikte helaas net naast.

Na rust kwam DTS goed uit de startblokken, maar al vrij snel namen de mannen van de jarige trainer Posthuma het heft weer in handen. Na enkele mogelijkheden was het na 80 minuten dan eindelijk raak. Een prachtige vrije trap werd haarfijn op het hoofd van Schols geposteerd, die wel raad wist met dit buitenkansje: 1-0.

Asv Dronten dacht de wedstrijd rustig uit te spelen, maar kreeg helaas alsnog de deksel op de neus. Een onnodig weggegeven vrije trap door Raven, belandde in een scrimmage al bijna in het doel: Kroes redde op de lijn, maar in de rebound benutte DTS alsnog één van de spaarzame mogelijkheden die het deze middag kreeg: 1-1.

Posthuma: "Dit team verdiende meer vandaag." Maar helaas krijg je niet altijd wat je toekomt.

Met nog drie wedstrijden te gaan, blijft Asv Dronten uitstekend meedoen, maar ziet het de Bataven en RKHVV wel heel dichtbij komen.