Derde vijfsetter op rij voor volleybalheren van Swift'64
Derde vijfsetter op rij voor volleybalheren van Swift'64 brugmedia.nl

SWIFTERBANT - Dat de heren van volleybalvereniging Swift'64 een niveau hoger zijn gaan spelen merk je gelijk aan de wedstrijden. Er wordt met meer weerstand gespeeld waardoor tot nu toe elke wedstrijd spannend was tot het eind. Zaterdag eindigde de derde competitie in 3-2 voor VVH Harderwijk.

Verslag Swift'64 volleybal:

,,??De volleyballers van VVH heren 3 uit Harderwijk waren goed vertegenwoordigd in De Steiger te Swifterbant. Er stonden net zoveel mannen op de bank als in het veld, waardoor alle uitgeputte H3 spelers af en toe konden wisselen.

Vanaf de eerste set was het meteen spannend, beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Het tempo ligt op dit niveau hoog en er wordt steeds meer met druk gespeeld. De eerste set was helaas voor de mannen uit Harderwijk (20?25). ??Dat de motivatie was gestegen tijdens de tweede set was merkbaar. Door leiding in hun eigen spel te nemen kon het spel van de tegenstander goed gelezen worden. Aanvallen waren gevarieerd, en belangrijker, de tegenaanvallen goed verdedigd. Terechte winst voor Swift'64 (25?17).

VVH zorgde voor een spannende derde set. Met veel aanvallen van beide kanten wist H1 van Swift het hoofd erbij te houden en maakte de set af (25?23).
?
Helaas hadden de spelers van VVH de eindsprint in gedachten wat ervoor zorgde dat de verdediging van Swift in het niets viel (12?25). De beruchte 5de setter die tot nu toe bij elke wedstrijd aanwezig was, zorgde voor een spannende afsluiting. Ook de mensen op de tribune zaten op het randje van de bank. De eerste helft werd geopend met een paar verrassende aanvallen en even leek het goed te komen. Toch kwam VVH door de verdediging heen en bracht de set ten einde met 10?15.

Voor de derde keer op een rij een 5-setter spelen is niet gek voor een team dat net gepromoveerd is. De volleyballers van Swift '64 heren 1 blijven bij de bovenste top in het klassement van de competitie. ??De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 7 november om 16 uur in De Steiger.''

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden