Asv Dronten raakt ongeslagen status kwijt in Steenwijk

Asv Dronten is zaterdagmiddag haar ongeslagen status in de eerste klasse E kwijtgeraakt. De Drontenaren moesten bij ?d Olde Veste '54 een 2-1 nederlaag slikken en kwamen daardoor voor het eerst dit seizoen niet tot een overwinning.

De start was nog wel zo goed. Asv Dronten verscheen prima aan de aftrap en maakte binnen zeven minuten de openingstreffer. Martijn Timmer, vorige week ook al trefzeker, nam de goal voor zijn rekening, maar zag de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. In de achttiende minuut trok Danny Bijlsma de stand gelijk.

Van der Meer mist weer penalty
Na de rust kwam ?d Olde Veste via Sjouke Oosterling zelfs op een 2-1 voorsprong, maar toch leek asv Dronten nog een punt aan het treffen over te houden. Tien minuten voor tijd mocht Jeroen van der Meer aanleggen vanaf de penaltystip, maar dit buitenkansje was niet aan hem besteed. Voor de tweede keer in successie miste hij.

Zodoende ging asv Dronten zaterdag voor het eerst deze competitie onderuit. In de eerste klasse E won Balk wel, waardoor zij als enige ploeg nog altijd zonder puntverlies zijn. Volgende week speelt asv Dronten een thuisduel tegen PKC '83.

Tekst: Wouter Foppenfoppenmedia