Korfballers ASVD verliezen ook hun tweede wedstrijd

DRONTEN - In de derby tegen DOS Kampen startte ASVD sterk en wist het in de eerste helft een goede voorsprong te pakken. Dit kon niet worden vastgehouden en er werd uiteindelijk verloren met 17-15.

DOS Kampen had vorige week ruim verloren van titelkandidaat Unitas, waar ons vlaggenschip op haar beurt had verloren van Amicitia. In de oefencampagne werd nog verloren van DOS Kampen, maar ook zij hebben een aantal van hun sterkhouders verloren en er lagen dus zeker kansen voor ASVD/KWOOT.

Bijschakelen

ASVD/KWOOT startte goed en had de eerste 25 minuten initiatief. Dit resulteerde in een 4-8 tussenstand. ?Op dat moment schakelde DOS Kampen bij en wij konden dat niet?, aldus Wilbert Leendertse.

De ploeg moest hierdoor toestaan dat het met rust zelfs tegen een 11-9 achterstand aankeek. Na rust kwam ASVD/KWOOT nog goed terug tot 11-11 en tot 13-13 was het nog steeds een wedstrijd. Dit was mede te danken aan een goed spelende Vincent van Bussel die uiteindelijk zou eindigen met acht doelpunten.

Moeite met scoren

Coach Wilbert Leendertse zag dat hierna de schoten merkbaar minder zuiver werden. DOS Kampen kon verder gaan waar beide aanvalsvakken van ASVD/KWOOT veel moeite hadden om tot scoren te komen. Dit resulteerde in een 17-13 achterstand. De ploeg wist zich nog terug te knokken tot 17-15, maar was niet meer bij machte om de aansluitingstreffer te maken.

Volgende week moet de ploeg het opnemen tegen kampioenskandidaat Unitas. Deze ploeg heeft de eerste twee wedstrijden weten te winnen van DOS Kampen en Amicitia. Er kan dus een pittige wedstrijd verwacht worden. Aanvang is 15.30 in Harderwijk.

Scores: Vincent van Bussel 8, Ingrid de Boer, Lisa Kouwenberg en Wouter Neutel 2, Robin ter Woord 1.