BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS weet als enige te winnen, Reaal Dronten knap gelijk

BAS heeft dinsdagavond in het tweede bekerduel van dit seizoen weten te winnen van Unicum. De Biddinghuizenaren maakten voor de rust al het verschil: 2-1. Reaal Dronten speelde knap gelijk tegen derdeklasser ESC uit Elburg, terwijl Swift en asv Dronten onderuit gingen.

BAS - Unicum 2-1
?Het was voor ons weer een goede avond. Het veldspel kan zeker nog beter, maar een paar keer winnen is altijd goed?, concludeert BAS-trainer Bert van den Brink na afloop van het bekerduel. De Biddinghuizenaren kwamen via Christiaan Grin op een 1-0 voorsprong, waarna Unicum al rap langszij kwam. Nog voor de rust maakte spits Sven Geling de winnende goal: 2-1. ?De passie is terug, dat mogen we best concluderen?, geeft Van den Brink nog mee.

Reaal Dronten ? ESC 3-3
De manschappen van trainer Henk Posthuma zette dinsdag opnieuw een knappe prestatie neer, al waren de druiven wellicht toch zuur. Reaal nam via Danny Mol en Remco Drenth namelijk snel een 2-0 voorsprong, maar zag ESC toch weer terugkomen. Door goals van onder andere Wim de Vries en Bert Jan Kragt kwamen de Elburgers op een 2-3 voorsprong, waarna Kevin Dolman alsnog een punt wist te redden: 3-3.

Swift '64 ? DOS Kampen 0-1
In het kamp van Swift kijkt men tevreden terug op het bekerduel tegen DOS Kampen. De ploeg deed dinsdag op eigen terrein niet onder voor de Kampenaren, maar toch incasseerde het een nederlaag. Voor de rust maakte DOS het enige en winnende doelpunt, al had Swift meer verdiend. ?Swift '64 doet niets onder voor DOS Kampen. Het betere spel, de betere kansen, maar helaas 0-1 verlies?, tweet trainer Patrick Posthuma.

Asv Dronten ? WHC Wezep 1-3
?Een geflatteerde overwinning voor de ploeg uit Wezep', zo concludeert het Twitteraccount van de Drontense eersteklasser. WHC nam na 36 minuten een 0-1 voorsprong via Jelle Post en op slag van rust tekende Remco Beumer voor de 0-2. Na de thee raakte Vincent ter Burg tweemaal de lat, zorgde Miquel Welles nog voor de aansluiting, maar toch ging asv Dronten onderuit. Via opnieuw Remco Beumer kwam WHC op 1-3, waarmee het pleit van de Drontenaren definitief werd beslecht.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia

Reaal Dronten - ESC Elburg 3-3 (1-0). Verslag Klaas Huisman (Reaal):

,,De rood zwarte duivels hebben in een aantrekkelijke, levendige en open bekerwedstrijd met 3 - 3 gelijkgespeeld tegen derde klasser ESC Elburg.
In een spectaculaire beginfase bezorgde Danny Mol de Reaalisten een snelle voorsprong waarna beide teams volop de aanval gingen spelen.
Het was een wonder dat het met de rust slechts 1 - 0 stond want een korfbalstand zou niet hebben misstaan.
Beide teams verzuimden te scoren en lieten grote kansen onbenut waardoor er een boeiende en fascinerende eerste helft was te zien.
Kort na rust kwamen de Elburgers opzetten, maar sloegen de Reaalisten via een prachtig schot van Remco Drenth koelbloedig toe voor de 2 - 0.
Een bekerstunt leek in de maak, maar net als tegen IJVV verslapte de concentratie achterin bij Reaal Dronten.
In een tijdsbestek van zes minuten stelden de Elburgers orde op zaken en was de 2 - 0 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen.
Na de 2 - 3 voor ESC Elburg wankelde Reaal Dronten en leek het team in te storten, maar in een bloedstollende slotfase kwamen de rood zwarten weer bovendrijven. Met een vlammend schot scoorde Kevin Dolman de 3 - 3 gelijkmaker en werd het even billenknijpen voor de Elburgers.
De Drontenaren kregen goede kansen op de overwinning, maar na afloop kon iedereen leven met deze 3 - 3 gelijkspel.

De opstelling van Reaal Dronten:
Dean Dillon Bolink, Ouahib Akhiyate, Stefan Wermers, Will vd Zande ( 46e Nick Hoekman ), Lesley Pankl, Mo Elmorabit ( 60e Maarten Kempenaar ), Kevin Dolman, Ayrton Neyenhuis, Niels Willems, Jeffrey vd Brakel & Danny Mol ( 46e Remco Drenth )
Wissels: Nick Hoekman, Maarten Kempenaar, Remco Drenth & Martijn Bos.
Geblesseerd/afwezig: Machiel Werkman, Marc Otten, Ruben Geerts, Marten Sparreboom, Jan Aart Straver, Niek Bakker & Danny de Busser.
Trainers: Henk Posthuma & Martijn Bos
Teammanagers: Klaas Huisman & AJ Ekkelboom
Verzorger: Ricardo Meijer
Assistent scheidsrechter: Fred vd Brakel

De opstelling van ESC Elburg:
Kevin Struik, Jerom de Wolf ( 60e Joel Schenk ), Richard Boer, Matthijs Frik, Leroy Ponsteen, Ferry Land, Bjorn vd Wetering, Ali Muala ( 50e Robert Radstaak ), Bert Jan Kragt, Wim de Vries & Mark Jaket ( 55e David Verbeek ).
Wissels: Gerben vd Beld, David Verbeek, Joel Schenk & Robert Radstaak.
Trainers: Remon van Schoonhoven & Dick Kroon
Teammanager: Gerrit Bos
Verzorger: Dhr. J. Roesler
Assistent scheidsrechter: Harold Hulleman

De scheidsrechter: Dhr. Ruud Letschert uit Lelystad.
Toeschouwers: 80

Het gras stond twee kontjes hoog op het hoofdveld van Reaal Dronten waar de terreinknechten waren vergeten om er met een grasmaaier overheen te gaan. Tijdens de warming up klonk er ritmisch muziek door de geluidsinstallatie waarna de eerste supporters van zich lieten spreken. Plotseling kwam deze streekderby tot leven en werd er onder regenachtige omstandigheden afgetrapt op sportpark De Munten.
Trainer Henk Posthuma had zijn mannen de opdracht gegeven om met de punt naar voren toe te spelen en volop de aanval te zoeken.
Deze opdracht leverde een aantrekkelijke eerste helft op waarbij Reaal Dronten goede kansen wist te creeeren.

Net als vorige week tegen IJVV kende Reaal Dronten een bliksemstart en nam het in de 5e minuut een vroege voorsprong.
Het was middenvelder Niels Willems die met een splijtende pass Danny Mol op avontuur stuurde. Vooraf was het nog onzeker of Danny Mol van de partij zou zijn, maar hij omspeelde op volle snelheid de doelman van ESC Elburg om vervolgens koelbloedig Reaal op een 1 - 0 voorsprong te zetten.
Meteen vanaf de aftrap waren de Elburgers dichtbij de gelijkmaker maar uit een voorzet van Ali Muala schoot topscorer Wim de Vries rakelings over. Het spel golfde in een hoog tempo op en neer waarbij Kevin Dolman & Niels Willems elkaar gemakkelijk wisten te vinden.
Op aangeven van Niels Willems werd Jeffrey vd Brakel in stelling gebracht, maar zijn schot spatte tegen de lat uiteen.
In de 10e minuut lieten Ouahib Akhiyate & Jeffrey vd Brakel een snelle aanval zien waarbij Danny Mol voor het Elburgse doel opdook.
Tot tweemaal aan toe vond Danny Mol de doelman van ESC op zijn weg.
Een slalom van Jeffrey vd Brakel had een beter lot verdiend, maar diens inzet werd met uitstekend voetenwerk gepareerd door ESC doelman Kevin Struik. Halverwege de eerste helft probeerde ESC het initiatief naar zich toe te trekken en kreeg het een paar grote kansen om op gelijke hoogte te komen.
Uit een vrije trap van Ali Muala probeerde Wim de Vries met een kopbal tot scoren te komen, maar met een geweldige reflex bracht doelman Dean Dillon Bolink redding.
Uit een voorzet van Mark Jaket ontstond er een enorme scrimmage voor het Reaal doel, maar niemand van ESC wist hiervan te profiteren.
Tot tweemaal aan toe werd ESC topscorer Wim de Vries in stelling gebracht, maar Dean Dillon Bolink stond een puike partij te keepen.
In de 25e minuut leek de gelijkmaker in de maak, maar het lobje van Mark Jaket belandde op het dak van het doel.
In de 32e minuut kreeg Ayrton Neyenhuis een niet te missen kans op een presenteerblaadje aangeboden nadat Mo Elmorabit iedereen van zich had afgeschud. Op volle snelheid stormde Mo Elmorabit op het doel af maar in plaats van zelf op het doel te schieten legde hij opzij op de vrijstaande Ayrton Neyenhuis die de bal rakelings naast schoot.
Vlak voor rust kregen beide teams nog een goede mogelijkheid.
Uit een voorzet van Mark Jaket leek Wim de Vries te gaan scoren, maar zijn harde kopbal zeilde rakelings naast.
De Reaalisten reageerden meteen in de snelle omschakeling toen de hardwerkende Ayrton Neyenhuis de opening vond door Jeffrey vd Brakel op avontuur te sturen.
De inzet van Jeffrey vd Brakel werd door iedereen gemist waarna Mo Elmorabit net iets kracht tekort kwam bij de tweede paal.
Met een 1 - 0 voorsprong voor Reaal Dronten gingen we rusten, maar als alle kansen waren benut had het net zo goed 5 - 5 kunnen staan.

Trainer Henk Posthuma hamerde op de verdedigende linies en sommeerde het team zich niet te laten terugzakken.
Hij bracht met Nick Hoekman voor Will vd Zande en Remco Drenth voor Danny Mol twee frisse wissels in het team.
De Elburgers kwamen furieus uit de kleedkamer en probeerden een snelle gelijkmaker te forceren.
Mooie pogingen van Wim de Vries, Matthijs Frik & Ferry Land gingen naast het doel en Reaal Dronten kende benauwde momenten.
In de 52e minuut volgde er via Jeffrey vd Brakel een snelle uitval van Reaal Dronten waarbij Kevin Dolman de doelman van ESC op zijn weg vond. Kort hierop namen de Reaalisten heel brutaal een 2 - 0 voorsprong en leek een bekerstunt in de maak.
In de 55e minuut stonden Mo Elmorabit & Jeffrey vd Brakel aan de basis van een vloeiende aanval waarbij Remco Drenth in stelling werd gebracht. Met een bekeken schot in de korte hoek scoorde Remco Drenth de 2 - 0 voor Reaal Dronten.
Precies net als vorige week tegen IJVV verslapte de scherpte en concentratie achterin bij Reaal Dronten en sloegen de Elburgers in zes minuten tijd medogenloos toe.
In de 60e minuut veroorzaakte een voorzet van David Verbeek een rommelige scrimmage voor het doel van Reaal Dronten.
De verdedigers kregen de bal niet goed weg waarna de afvallende bal door Robert Radstaak op zijn slof werd genomen voor de 2 - 1.
Plotseling wankelde Reaal Dronten en kwamen de Elburgers in de 62e minuut uit een indraaiende corner zelfs langszij.
Deze corner maakte een rare curve en werd in een kluwen van spelers door Wim de Vries met zijn oorlellen verlengd voor de 2 - 2 gelijkmaker.
De koek was nog niet op want in de 66e minuut scoorde ESC opnieuw uit een scrimmage via Bert Jan Kragt de 2 - 3.
Reaal Dronten was de instorting nabij en leek als een kaartenhuis te bezwijken, maar met bloed, zweet en tranen kwamen de Rood Zwarte Duivels weer boven drijven.
Het team toonde teamspirit en veerkracht en knokte zich knap terug in deze wedstrijd. Er kwamen kansjes via Jeffrey vd Brakel & Kevin Dolman en een subtiel boogballetje van Niels Willems ging over.
Trainer Henk Posthuma wondt zich terecht even op waarom de Reaal aanvallers perse mooie doelpunten willen maken en het niet simpel kunnen uitspelen.
Invaller Maarten Kempenaar had op de rechterflank enkele verrassende acties in huis, maar zijn voorzetten kwamen net niet aan.
In een bloedstollende slotfase krabbelde Reaal Dronten weer overeind waarna het team in de 85e minuut werd beloond met de 3 - 3 gelijkmaker.
Op aangeven van Jeffrey vd Brakel scoorde Kevin Dolman met een vlammend schot de verlossende 3 - 3 gelijkmaker.
Nu moesten de Elburgers terug en werd het even billenknijpen voor de blauw witte zebra's. Er waren twee dubieuze momenten te zien toen eerst Jeffrey vd Brakel werd gehaakt en daarna Remco Drenth overduidelijk werd neergelegd nadat hij de doelman van ESC wist te omspelen. De verder goed fluitende scheidsrechter vond het beide keren geen strafschop.
In de 90e minuut kwam Niels Willems dichtbij de winnende treffer, maar zijn vrije trap zeilde rakelings over.
Man of the Match: De stille kracht Lesley Pankl.
Verdediger Lesley Pankl viel niet erg op, maar werkte hard en verzette bergen werk.

Deze tweede bekerwedstrijd eindigt in een 3 - 3 gelijkspel waardoor Reaal Dronten is uitgeschakeld voor de tweede bekerronde.
De Drontenaren hebben hun visitekaartje afgegeven door het zowel IJVV alsook ESC Elburg moeilijk te maken.
Komende zaterdag gaan de rood zwarten in Lelystad op bezoek bij Lelystad'67. De Lelystedelingen wonnen hun tweede bekerwedstrijd met 2 - 0 van IJVV en zijn zo goed als zeker een ronde verder.
Er staat een weddenschap tussen de leiders van Lelystad en Reaal Dronten op deze bekerwedstrijd.