Medailles voor Danique Stoop en Cynthia Smit op GK langebaan
Medailles voor Danique Stoop en Cynthia Smit op GK langebaan brugmedia.nl

Medailles voor Danique Stoop en Cynthia Smit op GK langebaan

Sport

DRONTEN/NIJMEGEN - Zes zwemmers van de Zuiderzeezwemmers hebben het afgelopen weekeinde deelgenomen aan de Gelderse kampioenschappen langebaan in Nijmegen. Er waren medailles voor Danique Stoop en Cynthia Smit.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Samen met honderden andere zwemmers uit Regio Oost, starten zes zwemmers van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten met veel vertrouwen aan het tweede weekend van de Gelderse Kampioenschappen langebaan in Nijmegen. Aan de start verschenen voor ZZZ Danique Stoop, Cynthia Smit, Ilmar Stoop, Patrick Kip, Merijn Kendziorra en Dagmar Kruik. Met elkaar hadden ze voor dit weekend 18 startbewijzen bij elkaar weten te zwemmen. Ze waren bijzonder gemotiveerd en gingen er voor, tijdens de strijd met hun leeftijd genoten in de verschillende programma's. Dit leverde behalve 10 medailles voor Stoop en Smit een club record op.

Succesvolle 50m bad kampioenschappen voor Stoop
Voor Danique Stoop was het op de zaterdag een pittig programma, ze mocht starten in alle vijf de programma's voor de dames. Haar eerste afstand de 200m wisselslag verliep bijzonder zwaar, het was hard werken en helaas moest ze op de laatste 25 meter de overwinning uit handen geven en finishte ze als tweede in een tijd van 2.32.94. Er was weinig tijd om bij te komen voor haar volgende programma de 100m schoolslag. Toch wist ze zich hier verrassend, heel netjes naar een podium plaats te zwemmen en wel de bronzen plek, haar tijd was 1.22.57.

Als derde afstand zwom ze de 100m vlinder, één van haar favorieten waarop ze al heel wat kampioenschap titels bij elkaar heeft gezwommen. Ze kreeg het niet cadeau, maar ze zwom een prachtige race en wist iedereen te snel af te zijn in een tijd van 1.07.01.

Naarmate de middag verstreek nam de vorm toe, op de 50m school zwom ze een prachtig pr en club record en won het zilver in 35.20. De slot afstand van de middag was de 50m vlinder ook hier had ze een titel te verdedigen, het lukte haar dan ook deze te prolongeren in een prachtige tijd van 28.83. Op de zondag zwom Danique de 200m rug, ze haalde hier een vierde plaats in 2.38.84, op de 100m vrijeslag waagde ze nog weer een poging om het goud te winnen, helaas kwam ze twee honderdste tekort en moest ze genoegen nemen met het zilver in een tijd van 1.01.36.

Op haar laatste afstand de 200m vlinderslag wist ze haar opgebouwde voorsprong niet vast te houden, tijdens de laatste halve baan werd deze kleiner en kleiner, ze tikte uiteindelijk aan in 2.39.06 hiermee was het brons voor haar. Na bijzonder succesvolle winterkampioenschappen in het 25m bad van Arnhem, mag ze nu ook spreken van succesvolle zomer kampioenschappen in het 50m bad van Nijmegen, wat haar een record aantal van 10 medailles opleverde.

Zilver, brons en vijf pr's voor Smit
Cynthia Smit die prachtige resultaten neerzette in het eerste weekend van het GK, pakte die draad weer netjes op en ging nu voor de medailles. Met in haar achterhoofd het zwemmen van nog een paar NJJK limieten om aan haar lijstje toevoegen. Ze kwam als eerste Zuiderzeezwemmer in de baan, op de 200m wisselslag en zwom daar een mooi pr, een NJJK limiet zat er helaas net niet in. Toch was ze erg blij met haar zilveren medaille die ze haalde in een tijd van 2.43.96. Ook op de 100m vlinder wist ze er heel knap een pr uit te persen in een tijd van 1.14.41 goed voor een bronzenplak.

Op de zondag begon ze met de 200m rugslag wat resulteerde in een prachtig pr en een tijd van 2.40.03 goed voor een 4e plaats en tevens zwom ze hier mee een nieuw club record. Op de 100m vrij wist ze haar tijd aan te scherpen naar 1.05.27 waarmee ze 6e werd, zelfs op haar laatste afstand zwom ze persoonlijk, op de 200m vlinder won ze het zilver in een tijd van 2.52.25. Voor haar dus ook zeker een geslaagde kampioenschappen met drie maal een podium plaats.

Mooi pr voor Dagmar Kruik op 100m vrij
Ilmar Stoop zwom de 200m vrijeslag in een tijd van 2.25.48 en op de 50m vrij tikte hij aan in 30.50, een nette prestatie. Merijn Kendziorra en Patrick Kip deden het ook netjes op de 50m vrijeslag, zij finishten respectievelijk in 27.87 en 28.28 en zaten daarmee behoorlijk dicht bij hun persoonlijke 25m bad tijd.

Dagmar Kruik verscheen op zondag aan de start op de 100m vrijeslag waar ze een prachtig pr zwom en een tijd van 1.04.06 liet noteren, hiermee werd ze 6e in haar categorie. Geweldig overigens dat ook deze zwemmers zich hadden geplaatst voor het GK.

Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 23 uur geleden