Reaal Dronten blijft gewoon een vierdeklasser

DRONTEN - Het wonder van sportpark De Maten bleef zaterdag uit. Reaal Dronten ging in de nacompetitie met 0-3 onderuit tegen Gramsbergen, waardoor het ook aankomend seizoen in de vierde klasse speelt.

Er was zaterdag eigenlijk geen beginnen aan. De eerste wedstrijd werd door Reaal met 6-3 verloren en dus was de opdracht ongekend moeilijk. Alleen een zege met vier doelpunten verschil zou volstaan voor promotie. Binnen de kortste keren werd ook het laatste sprankje hoop echter de kop in gedrukt.

Gramsbergen maakt verschilĀ

Gramsbergen liet er een geen twijfel over bestaan en ging voortvarend van start. Binnen het kwartier opende Stef Schuurman uit een strafschop de score, waardoor het voor Reaal helemaal onbegonnen werk was. Nog voor de rust werd het zelfs 0-2.

0-3 en einde verhaal

Na de rust bleef Gramsbergen de baas en mocht Reaal blij zijn dat het uiteindelijk bij 0-3 bleef. De gasten kregen kans na kans, maar keeper Machiel Werkman hield de schade nog enigszins beperkt. Daarmee kwam er wel een einde aan de promotiedroom van Reaal, dat aankomend seizoen weer tegen Swift mag acteren. In de vierde klasse.

Tekst: Wouter Foppen