Picasa

Yelena en Jesse Brouwer en Kimberley Olieman naar finales

DRONTEN - Leden van de Zuiderzeezwemmers deden zaterdag mee aan wedstrijden in Lelystad, Wezep en Drachten. Yelena en Jesse Brouwer en Kimberley Olieman plaatsten zich voor de finale van kring Gelderland.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

,,Afgelopen zaterdag splitsten de zwemmers van ZZZ zich weer op in drie groepen voor drie verschillende wedstrijden. Ze reisden af naar Lelystad, Wezep en Drachten. De gemiddelde prestaties lagen hoog, een gevolg van de prachtige persoonlijke verbeteringen die op de klok werden gezet. Er werd een aantal limieten gezwommen voor de grotere kampioenschappen die binnen kort op de agenda staan.

Minioren Circuit te Lelystad

De jongste zwemmers, vanaf geboortejaar 2001 gingen naar Lelystad voor het vijfde en tevens laatste deel van het Minioren Circuit voor dit seizoen. Zij deden het bijzonder goed, er werden dan ook enorme persoonlijke records gezwommen en voor de kinderen ook belangrijk, medailles gewonnen.

Tom Reurink zette de grootste verbetering op de klok, hij zwom de 100m school in 1.59.78 een mooi pr. Een aantal kinderen zullen vanwege hun leeftijd volgend jaar niet meer mogen deelnemen aan deze wedstrijden reeks. Ilmar Stoop wist tijdens zijn laatste minioren wedstrijd een gouden medaille te winnen op de 200m vrijeslag in een mooi pr van 2.19.13, ook op de 200m vlinder won hij een medaille, nu was het een bronzen die hij verdiende met een prachtig pr van 3.03.01.

Suzanne Vesseur wist ook twee medailles te veroveren, ze won het zilver op de 100m vrij in 1.41.45 een mooi pr en het brons op de 100m rug in een flink pr van 2.02.49. Ook Jesse Brouwer behoorde tot de gelukkigen, hij zwom zich naar een zilveren plek op de 100m school in 2.03.07 een pr.

Tijdens de vijf wedstrijden in dit seizoen, waarin vijf verschillende afstanden twee maal op het programma stonden, plaatsen de zwemmers zich met hun beste tijd per afstand op een ranglijst van kring Gelderland. Ben je bij de beste 20 dan mag je deelnemen aan de finales, die in juni worden gezwommen in Vaassen. Drie zwemmers wisten zich hier voor Ć©Ć©n of meerdere afstanden te plaatsen, dit zijn Yelena en Jesse Brouwer en Kimberley Olieman.

Langeafstand Competitie te Wezep

Tien zwemmers vertrokken naar Wezep, om de 2000m vrijeslag te zwemmen tijdens de lange afstand Competitie. Ook hier werd uitstekend gepresteerd. Bij de dames werd de race uiteraard gewonnen met een voorsprong van ruim een minuut, door Lisanne Andeweg in een tijd van 25.05.57.

Bij de heren was er een mooie derde plaats voor Patrick Kip in 27.32.26, Ted Ruiter tikte als vijfde aan in 27.41.10. Ook Charlotte Brinkman, Irene Hanse, Annemarie ten Have, en Julia Keijzer zwommen geweldig mooie pr's. Laatstgenoemde leverde de grootste verbetering van haar pr.

Leonie Nijenhuis zwom haar 2000m in schoolslag, zij deed dit in een hele mooie vlakke race. De masters Gerko Versluis en Adri Pasman volbrachten hun 80 baantjes ook in een prachtige tijd.

Limietwedstijd 50m bad Drachten

In Drachten gingen Dagmar Kruik, Cynthia Smit, Danique Stoop, Jarick Stoop en Jaimy Straatman de strijd aan met de klok in het 50m bad van Drachten. Een pittige strijd, waarbij je de 25 meter keerpunten wel eens mist. De zwemmers van ZZZ kunnen hier ervaring opdoen en proberen 50m bad limieten te zwemmen, voor de Gelderse Kampioenschappen die in mei altijd in een 50m bad worden gezwommen.

Een pr was er voor Cynthia Smit op de 100m vrij en voor Dagmar Kruik op de 200m wisselslag. Een aantal afstanden werd voor het eerst gezwommen in een 50m bad, Nieuwe tijden dus om de volgende keer de strijd mee aan te gaan.

Voor Danique Stoop was er een derde plaats op de 100m school in 1.22.08 en een vierde plaats op de 200m school in 3.03.79. Cynthia Smit geboren in 2001 presteerde geweldig in de dames all-in categorie en behaalde een 7e plaats op de 100m vlinder in 1.15.96 en op de 200m vrij in 2.23.80.''