Picasa

BAS boekt broodnodige zege, asv Dronten komt net tekort

BIDDINGHUIZEN/DRONTEN - In de tweede klasse G hebben de voetballers van BAS zaterdag weer eens een zege over de streep getrokken. De formatie van trainer Arnold Wubs won op bezoek bij Renswoude met 0-2, waardoor het weer volop zichtĀ heeft op directe handhaving.

Wubs had vooraf een lastige puzzel te leggen. De oefenmeester kon onder andere niet beschikken overĀ Rick Aernaudts en Tom Drent, waardoor Remon Claassen als middenvelder mocht starten. Met die wijziging hield de Biddinghuizer formatie het tot de rust prima op 0-0. BAS speelde aardig en kreeg daarbij twee goedeĀ mogelijkheden, maar gescoord werd er niet.

Spitsenduo beslissend

Na de onderbreking maakten de Biddinghuizenaren knap het verschil. Eerst bracht spits Christaan Grin zijn ploeg op voorsprong, waarna collega Nabil Essaddouqi de marge zelfs naar twee wist te tillen. Daarmee kwam BAS voor het eerst sinds 29 november 2014 weer tot een competitiezege en heeft het de gevarenzone verlaten. Nummer tien OWIOS volgt nu op twee punten.

Asv Dronten nipt onderuit

In de eerste klasse D is asv Dronten zaterdag met 3-2 onderuit gegaan bij DOS '37. De thuisploeg nam voor de rust al een 3-0 voorsprong, maar vervolgens kwamen de Drontenaren nog welĀ terug in de wedstrijd. Wilko Braam en Dennis van Vuuren troffen doel, maar tot een gelijkspel kwam het niet meer.

Tekst: Wouter Foppen