Voorzitter Jan Griekspoor (links) tijdens de aanleg van het veld.
Voorzitter Jan Griekspoor (links) tijdens de aanleg van het veld. ©maartenheijenk.nl

Swift ’64 geniet van opening kunstgrasveld: “Dit is zo belangrijk voor ons”

Sport

Het sportcomplex van voetbalvereniging Swift ’64 is voorlopig wel even af. Zaterdag opende de club het nieuwe kunstgrasveld en daarmee zijn de wensen voorlopig vervuld. “Misschien nog wat met zonne-energie, maar meer ook niet hoor”, lacht voorzitter Jan Griekspoor. 

Het was zaterdag allemaal dik voor elkaar. Swift heeft een kunstgrasveld en dat mag iedereen weten. Blaaskapel, biertentjes en een heuse Hollandse avond, de opening van het veld liet de club niet zomaar voorbij gaan. En dat het dorp trots is op de nieuwe aanwinst, bleek wel uit de publieke belangstelling. Er was volop interesse.

Probleem verholpen
“Dit is zo belangrijk voor onze club”, schetst Griekspoor. “Wij spelen hier op een kleibodem en daardoor konden we niet altijd trainen. Dat probleem is nu opgelost.” Ook het complex oogt nu beter, weet hij. “Eerder lagen twee van onze velden heel ver weg. Nu is het veel compacter en dat ziet er toch een stuk beter uit. We zijn er heel blij mee.”

Uiteindelijk moet het nieuwe kunstgrasveld ook zorgen voor verdere ontwikkeling van de club. Van het eerste elftal tot aan de mini’s. “We kunnen hierdoor zeker wat meer leden kwijt en die leden kunnen ook allemaal veel trainen. Het zorgt voor aantrekkingskracht en hopelijk uiteindelijk ook voor groei”, zegt Griekspoor.

Eerste elftal
De vereniging an sich maakt dus stappen, nu nog een stapje omhoog met het eerste elftal. Als het aan de voorzitter ligt liever vandaag dan morgen. “We hebben dit seizoen de pech dat er twee hele goede ploegen in de competitie zitten. Maar door in ieder geval derde te worden, pakken we wellicht een periode. En dan mogen we de nacompetitie in. Laat het maar gebeuren.” 

Abonneer gratis

op de digitale krant