Klaas Huisman

Afstandsknal Van Vuuren brengt asv Dronten knappe uitzege

DRONTEN - De voetballers van asv Dronten hebben zaterdag het uitduel bij concurrent Buitenpost met 1-2 gewonnen. De Drontenaren leken af te stevenen op een punt, maar in de slotfase poeierde Dennis van Vuuren de overwinning over de streep. Zodoende stijgt asv Dronten naar een zesde plaats.

Een zespuntenduel, zo noemen de geleerden een wedstrijd als Buitenpost tegen asv Dronten. De nummer zes tegen de nummer zeven, waarbij de nummer zeven bij een overwinning de nummer zes passeert. Een gedachte die uiteindelijk werkelijk wordt, want de Drontenaren weten bij Buitenpost met 1-2 te winnen.

Afstandsknal

De score wordt al vroeg geopend door verdediger Rik Breemhaar, die een corner tot doelpunt promoveert. Een lekkere opsteker, maar toch houdt die voorsprong geen stand. De tweede helft is in handen van Buitenpost en via Joop Pijnacker komen de Friezen op gelijke hoogte. Toch komt er via Dennis van Vuuren nog wel een Dronter overwinning. Zes minuten voor tijd besluit hij van een aardige afstand uit te halen en die inzet vliegt strak in de kruising.

Perspectief

Door de overwinning steeg asv Dronten naar een zesde plaats en heeft het nog altijd zicht op plaats vier. De concurrenten Blauw Wit '34 en 'd Olde Veste '54 verloren allebei en zodoende is er ook op de ranglijst ineens weer iets om voor te spelen.