Daniel Haver met zijn pony Hiawatha
Daniel Haver met zijn pony Hiawatha Flevoruiters

Eerste prijzen voor Ellen van Arendonk en Monique Schurer

Sport

DRONTEN - Ellen van Arendonk en Monique Schurer hebben de afgelopen week eerste prijzen gewonnen bij dressuurwedstrijden in de klasse Z. Ellen van Arendonk kwam in actie in Emmeloord en Monique Schurer in Soest.

Verslag Flevoruiters:

Niels Remijn ging zaterdag met zijn D-pony Sambuco dressuurrijden bij de ponyclub De Waaghalsjes in Hoevelaken. Met 191 punten en 189,5 punten wonnen Niels en Sambuco tweemaal de derde prijs.

De zusjes Tereza en Nizbeth Israel zijn zaterdag samen met Marit Lans naar Staphorst gereden. De ponyclub VVV Rouveen organiseerde daar een concours. Tereza sprong met haar D-pony De Mensinghe’s Juliaantje een mooi foutloos rondje in de klasse B. Daarna mocht ze direct door voor een rondje progressief. Dat ging met een balkje en een stop iets minder. Toch hebben ze tevreden de pony weer op de trailer gezet.

In de middag was Nizbeth aan de beurt voor haar bixie-proefjes. Marit heeft beide dames geholpen bij het losrijden en daar waren ze erg blij mee. Nizbeth en haar pony Dark Girl kregen voor beide proefjes een complimentje van de jury. Daarna mochten ze nog een rondje 'springen'. Nizbeth had zoveel zin dat ze vergat de jury te groeten, dus mocht ze nog even terug. Uiteindelijk na de start reed Nizbeth een net foutloos rondje. Na een lange, mooie en leerzame dag vielen beide dames in de auto in slaap.

Emmeloord

Vrijdag reed Ellen van Arendonk met haar paard Eleanor dml twee proeven in de klasse Z1 op een wedstrijd georganiseerd door het Hippisch Centrum Noordoostpolder in Emmeloord. Met twee keer 214 punten won deze combinatie een tweede en een eerste prijs.

Na een pauze van vier maanden ging Kelly van de Luitgaarden zondag weer op wedstrijd. De Lelyruiters in Lelystad organiseerden een dressuurwedstrijd. Kelly en haar paard Ella kwamen de eerste keer uit in de klasse L2. Met 180,5 punten en 179 punten wonnen zij tweemaal de tweede prijs.

Daniel Haver

Daniel Haver ging zondag springen bij de Zonnehoeve in Zeewolde. Met zijn C-pony Hiawatha sprong hij in het eerste parcours een mooi foutloos basisparcours. Helaas in de barrage twee foutjes. Het tweede parcours ging direct op tijd. Daniel en Hiawatha bleven foutloos en wonnen met de snelste tijd de eerste prijs.

Ook Angelique van der Weele en haar C-pony Little Dancer kwamen in Zeewolde aan de start. De eerste keer op een echte BB wedstrijd, Superzenuwachtig maar het ging ook supergoed. Zowel in het eerste parcours als in het tweede parcours wonnen Angelique en Little Dancer de derde prijs.

Monique Schurer en haar paard PCD Chanel kwamen in Soest succesvol de ring in voor twee proeven in de klasse Z2. Met 217 punten en 223,5 punten won deze combinatie tweemaal het oranje lint.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 18 juni in Hoevelaken
Niels Remijn - D-pony Sambuco - dressuur klasse L2 - 3de en 3de prijs

Wedstrijd op vrijdag 17 juni in Emmeloord
Ellen van Arendonk - paard Eleanor dml - dressuur klasse Z1 - 2de en 1ste prijs

Wedstrijd op zondag 19 juni in Lelystad
Kelly van de Luitgaarden - paard Ella - dressuur klasse L2 - 2de en 2de prijs

Wedstrijd op zondag 19 juni in Zeewolde
Daniel Haver - C-pony Hiawatha - springen klasse M - 1ste prijs
Angelique van der Weele - C-pony Little Dancer - springen klasse BB - 3de en 3de prijs

Wedstrijd op zondag 19 juni in Soest
Monique Schurer - paard PCD Chanel - dressuur klasse Z2 - 1ste en 1ste prijs

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 20 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 21 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 21 uur geleden