Moment uit de wedstrijd Reaal Dronten - Swift'64.
Moment uit de wedstrijd Reaal Dronten - Swift'64. ©maartenheijenk.nl

KNVB biedt Reaal Dronten uitdaging om in ieder geval tweede te worden

Sport

DRONTEN - Mocht Reaal Dronten geen kampioen worden in de vierde klasse C, dan is het zaak om in ieder geval als tweede te eindigen. Volgens de vandaag bekendgemaakte promotieregeling krijgt de hoogste periodekampioen extra privileges.

De KNVB heeft het schema voor de nacompetitie in het district Oost bekendgemaakt. Alle periodekampioenen in de vierde klasses en de nummers 11 en 12 van de derde klasses spelen één dubbele ontmoeting met een uit- en een thuiswedstrijd. De winnaar speelt volgend seizoen derde klasse. Bij verlies krijgt de hoogste periodekampioen nog een herkansing met opnieuw een uit- en een thuiswedstrijd.

De eerste ronde van de nacompetitie is op 20 en 23 mei, de tweede ronde op 27 mei en 3 juni.

BAS, Reaal en Swift

Het nacompetitieschema kan van belang zijn voor BAS, Reaal Dronten en Swift’64. Reaal heeft in 4C de eerste periode gewonnen. Swift’64 is lijstaanvoerder in 4C en mede-koploper in de tweede periode.

BAS uit Biddinghuizen staat in 3B momenteel in de middenmoot. Als zij een periodetitel pakken, speelt BAS met 15 andere ploegen een nacompetitie voor 4 plaatsen in de tweede klasse.