VIDEO | Nikki Boon wil per se hinkstapspringen tijdens EK voor de jeugd

Sport

DRONTEN - Meedoen aan het Europees Jeugd Olympisch Festival in juli in het Hongaarse Györ, dat is voor 2017 de doelstelling van Nikki Boon. Vrijdag werd de atlete van Flevo Delta uitgeroepen tot sporttalent van het jaar bij de meisjes. Haar broer Scott won de prijs bij de jongens.

Nikki Boon won het afgelopen jaar nogal wat medailles bij NK’s: goud bij het hinkstapspringen, zilver bij het kogelstoten (indoor èn outdoor) en brons bij het discuswerpen. Als haar grootste prestatie noemt ze echter haar koppositie op de nationale meerkamp-ranglijst.

Voor de EK richt ze zich op het hinkstapspringen, omdat dit haar de beste kans biedt op deelname. Hiervoor moet ze de limiet van 12.25 meter halen.

Van der Meer en Smit

Nikki Boon werd door de jury van de Sportverkiezingen verkozen boven Diede van der Meer en Cynthia Smit. Van der Meer is net als Boon atlete bij Flevo Delta. Zij won het afgelopen jaar Nederlandse titels in het hoogspringen (indoor) en het speerwerpen (outdoor). Diede hoopt zich het komend jaar met de speer te plaatsen voor Györ.

Cynthia Smit is zwemster bij de Zuiderzeezwemmers. Zij werd tweede bij de regionale kampioenschappen op de 200 meter vlinderslag. Bij het NK werd zij als één van de jongste deelnemers vijftiende op dit nummer.

Sportverkiezingen