Een schets van het MFC in Swifterbant.
Een schets van het MFC in Swifterbant. Gemeente Dronten

Architect begint in het voorjaar van 2019 te tekenen voor MFC Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - De gemeente Dronten meldt dat er waarschijnlijk in het voorjaar van 2019 een architect is uitgekozen voor het multifunctioneel centrum (MFC) in Swifterbant. Hierna gaat de architect aan de slag om een voorlopig ontwerp te maken.

Als dit eerste ontwerp klaar is, kan de eerste paal nog niet de grond in. Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) daarover: „Op basis van het voorlopig ontwerp wordt een brede inspraakronde gehouden, zodat de wensen van de samenleving kunnen worden meegenomen in het definitief ontwerp.”

Bestemmingsplan

Zoals bekend wordt het MFC gebouwd op de locatie van voormalig café-restaurant Kombuis. Behalve het multifunctioneel centrum komen er 30 sociale huurwoningen. De gemeenteraad heeft vorige week het bestemmingsplan vastgesteld en dit maakt de bouw mogelijk.

Wethouder Van Bergen is blij met het besluit van de gemeenteraad: „Door de vaststelling van het bestemmingsplan is een belangrijke mijlpaal bereikt. Bovendien is het belangrijk om te constateren dat geen enkele zienswijze is ingediend en de realisatie van het MFG dus op draagvlak in Swifterbant kan rekenen.”

MFC Swifterbant

YouTube-kanaal DeDrontenaar.nl