Afbeelding
eigen foto

Muziekvereniging Amor Musae huldigt Henk Grijsen, Henny en Wolter Prinsen

Swifterbant

Verslag geschreven door Amor Musae:

SWIFTERBANT - Tijdens de jaaruitvoering op 8 maart van muziekvereniging Amor Musae in De Hoeksteen werden Henny en Wolter Prinsen gehuldigd omdat zij al 40 jaar muzikant zijn bij een blaasorkest. Tot ieders verrassing mocht hierna Hennyā€™s vader Henk Grijsen naar het podium komen. Henk is zelfs al 65 jaar muzikant.

Wim van Norel, afgevaardigde van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) en oud lid van Amor Musae hield een mooie toespraak en mocht de bijbehorende oorkondes en speldjes uitreiken.

Henk Grijsen werd in 1954 als 10-jarig jongetje lid van fanfare SDG Vuile Riete, een buurtschap bij Dedemsvaart. De plaatselijk pastoraal werker ging de gezinnen aldaar langs en moedigde de jeugd aan om bij de fanfare te komen spelen.

Henk: ā€žWij gingen op Eerste Kerstdag ā€™s morgens om 6 uur bij het licht van de kippenhokken kerstliedjes staan spelen ook al was het 8 graden onder nul. Met blauwe vingers en bevroren ventielen gingen we dan daarna met zijn allen ontbijten in het Bethelkerkje.ā€

ā€žIn de strenge winter van ā€™63 hadden we een uitvoering in dat kerkje maar met de fiets lukte niet wegens de sneeuw. Dan maar met de trekker erheen want de uitvoering moest doorgaan. We deden drie uitvoeringen met volle kerkzaal. De donateurs betaalden Ć©Ć©n gulden per jaar.ā€

In 1968 kwam Henk met zijn vrouw GrƩ in Swifterbant wonen waar hij lid werd van de pas opgerichte muziekvereniging Amor Musae. Zij kregen vier kinderen en ja, allemaal kwamen ze bij de muziek. Drie van de vier hebben hun partner ook leren kennen via de muziek.

Dochter Henny en haar man Wolter Prinsen wonen ook in Swifterbant. Zij en hun vier kinderen zijn ook allemaal lid van de brassband van Amor Musae. Henk Grijsen zit dus met dochter, schoonzoon en vier kleinkinderen bij de brassband. Amor Musae is er heel blij mee en hoopt deze muzikale familie nog lang in hun midden te hebben.

Na de huldiging zong de hele zaal begeleid door de brassband ā€˜Lang zullen ze levenā€™.

Op de foto v.l.n.r.:

  • Wolter Prinsen
  • Henny Prinsen-Grijsen
  • GrĆ© Grijsen
  • Henk Grijsen
  • Wim van Norel