Ap de Boer
Ap de Boer ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Actiegroep Windbrekers Swifterbant stuurt brief aan gemeenteraad: „Escalatie voorkomen”

Swifterbant

SWIFTERBANT - „Wat gaat u er aan doen om escalatie te voorkomen?” Die vraag stelt de actiegroep Windbrekers Swifterbant in een brief aan de gemeenteraad van Dronten. „De inwoners van het dorp hebben op geen enkele manier kunnen meebeslissen over de plaatsing van windturbines”, aldus de actiegroep.

Windbrekers is vorige week voor ‘t eerst naar buiten getreden met haar verzet tegen de vijf windmolens die het dichtst bij het dorp komen. De groep wil dat deze molens verplaatst worden naar de Kamperhoekweg.

Anoniem

De actievoerders willen vooralsnog niet met hun namen in de krant. Wel plaatste de groep deze week een persbericht over slagschaduw. Dit bericht was ondertekend door Ap de Boer, voormalig voorzitter van Dorpsbelangen Swifterbant.

In hun brief aan de gemeenteraad zet de groep de bezwaren nog een keer uiteen. „Zonder enig gezamenlijk overleg of afstemming zien we het karakter en de aantrekkelijkheid van ons dorp en het open landschap compleet veranderen in een gebied waar lusten en lasten compleet scheef zijn verdeeld”, schrijft de groep.

Windbrekers Swifterbant stuurt de raadsleden ook een afschrift van de brief, die is gestuurd naar alle bewoners van het buitengebied van Swifterbant.

Windplanblauw