Anne-Marie van Huffel tijdens de vergadering van gisteravond.
Anne-Marie van Huffel tijdens de vergadering van gisteravond. screenshot videonotulen

Man in Swifterbant anoniem bedreigd: „Dan krijg je spijt dat je gay bent”

Swifterbant

DRONTEN - Zichtbaar geëmotioneerd las Anne-Marie van Huffel gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering voor uit de anonieme berichten die haar homoseksuele buurman en vriend had ontvangen. „Ik vond het schokkend”, zei het raadslid van Leefbaar Dronten, „Hij woont gewoon in Swifterbant, in onze gemeente…”

„Daarom krijgen jullie klappen”, aldus het anonieme bericht, „Daarom worden jullie zo hard aangepakt op straat. Want vieze gays als jullie lopen graag hand in hand. Dat noemen wij uitlokken van agressie naar homo’s. Als jij denkt dat je veilig bent hier, dan heb je het verkeerd vriend. Laten we je niet weer hand in hand zien lopen, want dan krijg je spijt dat je gay bent.”

Gastvrij

Er werd gisteravond in de gemeenteraad gesproken over het voorstel van GroenLinks en D66 om de fontein op het Meerpaalplein permanent in de regenboogkleuren aan te lichten. Daarmee vroegen beide fracties aandacht voor Dronten als gastvrije en inclusieve gemeente. Met het voorlezen uit de bedreigingen onderstreepte Van Huffel het belang van acceptatie en veiligheid.

„Dit maakt indruk, dan komt het heel dichtbij”, aldus Anne-Marie van Huffel over de anonieme berichten, „Die aandacht voor veiligheid is ècht nodig.”

Fontein