Afbeelding
Sang Hyun Cho

Raad van State geeft boer gelijk: woning aan Tarpanweg mag

Swifterbant

SWIFTERBANT – De zoveelste procedure tussen akkerbouwer Thijs de Jong en buurvrouw Leyten over de vergunning voor de bouw van een bedrijfswoning aan de Tarpanweg 25, is beslecht in het voordeel van De Jong. De Raad van State besloot deze week dat B en W van de gemeente Dronten terecht een vergunning hebben verleend.

De zaak tussen De Jong en Leyten speelt al maanden. De akkerbouwer wil een woning bouwen, de buurvrouw vreest voor haar uitzicht. De gemeente had eerst een fout gemaakt bij het verlenen van de vergunning, maar de gemeenteraad heeft dat hersteld. De buurvrouw legt zich daar niet bij neer.

Elandweg

Bij de Raad van State ging het er vooral om, dat de boer zijn uien en pompoenen aan de Elandweg teelt en niet aan de Tarpanweg. Volgens de buurvrouw is er daardoor geen sprake van een bedrijfswoning. De agrariër bepleitte dat de gewassen en de machines kostbaar zijn en hij aanwezig moet zijn als alles worden aan- of afgevoerd. Daarom wil hij bij zijn bedrijf wonen.

Het hoogste rechtsorgaan heeft nu bepaald dat het niet uitmaakt waar de pompoenen worden geteeld. Volgens de uitspraak hebben B en W terecht een vergunning verleend.

Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 23 uur geleden